DANAS JE LAZAROVA SUBOTA: Ovo je običaj koji nalaze da svaki roditelj treba da odradi za svoje dijete A JEDNA STVAR JAKO BITNA

Pred nama je sada polako vikend ajasno je da svaki dan u provoslavnom kalendaru po jedan svetac. Isto tako imamo svake nedelje i crveno slovo a ove subote je jako bitan i veliki svetac koji treba da se ispostuje i jako je bitno da pazite da ne uradite ove sledeci stvari. POGLEDAJTE o cemu govorimo.

Lazareva subota je takva da obiljezava spomen na jako cudesan dogadjaj kod Isusa Krista koji je inace uskRISIO lAZARA jer je znao da je to znacajan trenutak u kršćanskoj povijesti.

Unutar područja krščanstva ovo je praznik koji je jako bitan i znacajan te ima i znacenje koje simbolizira pobjedu zivota nad smrću u ovom slucaju. Kada se odrzava na ovaj dan spominje se Kristovo dragovoljno stradanje kao i Lazarevo uskrsnuce koje sluzi u ovoj situaciju kao utjeha za usrkrsnuce svim vjernicima. Lazarevo uskrsnuce izazvalo je zaista veliki bijes kod velikih svestenika i na kraju dovelo do odluke Judejske skupstine da se Spaasitelj pogubi. Prema predaji Lazar kasnije postaje nadbiskup Cipra i nakon uskesnuca zivio je jos sigurno 30 godina.

VRBICA ima veliki znacaj za pravoslavne kršćane a to je inace praznik koji donosi veliku radost djeci. To je zato jer je Krist u Evanđelju objavio: “Pustite djecu neka dolaze k meni jer je to sve kraljevstvo nebesko. Za vijeme praznika pravoslavne crkve kite sa vrbovim grancicama koje se ostavljaju do nedeljne liturgije poznate kao Cveti.