Deda je uvijek u kesu sa krompirom ubacivao ovo i izdržali su do sledeceg ljeta! NI JEDAN NE PROKLIJA! (trik) (FOTO)

Da bi imali dugotrajne, ukusne krompire mi vam sada dajemo smjernice kako bi oni ostali cvrsti, glatki a pored toga i dalje puni ukusa. Nakon sto se krompir mora skladistiti neko vrijeme, naravno da pocinje pronicati i dozivlja pad svoje privlacnosti sto se tice izgleda ali naravno i okusa.

AKo se krompir cuva van hladnjaka jasno je da ima tu velike pogodnosti. Sa druge strane on ostane u tom okruzenju duze vremena a onda se moze desiti da se stanje pogorša pa onda se moze desiti da pokaze i neke znakove bolesti.

Ako se krompir nepravilno skladisti moze dovesti do razvoja klica. Pri posmatranju ovakvih izbocina na krompiru vidljivo je da temperatura ne odgovara te su prekoracile razinu te su ostali uvjeti koji nisu naravno zadovoljili potrebe i standarde koje su trebali

 

 

.

 

 

 

 

Kao rezultat ove metode koje smo rekli za vas jabuka moze da sprijeci nicanje krompira priblizno oko 8 sedmica. Da bi vas krompir odrzao se svjet savjetuej se da izbjegavate njegovo skladistenje u plasticne vrece ili pak u kutije jer je to velika greska.