Zašt0 Žene K0je Stare Sve Manje Imaju Ljudi 0K0 Sebe

Kako žene stare, često se nađu okružene s manje ljudi, a mnogi više nisu prisutni u njihovim životima; jedan jedini citat otkriva istinu u pozadini.

Prestanak osmijeha nije posljedica starenja; nego je odsutnost osmijeha ono što vodi u starost.

Zrelost je sinonim za godine, a s godinama dolazi mudrost. Mudrost stečena iskustvom vodi do jednostavnijeg načina života, koji u konačnici vodi do sreće. To je temeljno razumijevanje koje posjeduje zrela žena.

Tek kada dođemo do određene faze u životu, doista ćemo shvatiti važnost toga kamo smo usmjerili svoju energiju, a možda i protratili. Međutim, umjesto da se bavimo grižnjom savjesti i razmišljanjem o alternativnim izborima, ključno je usmjeriti pozornost na sadašnji trenutak i nastojati učiniti nadolazeće godine što veličanstvenijima – kako bismo istinski prigrlili život!

Psiholozi su došli do intrigantnog otkrića: pojedinci koji posjeduju višu razinu zrelosti manje se oslanjaju na vanjske odnose. Kako žene s godinama postaju mudrije, počinju se kloniti plitkih interakcija. Više ne uživaju u kasnonoćnim okupljanjima na kojima se beskonačno raspravlja o svakodnevnim klišejima, niti izlaze na kave s prijateljima kojima je neugodna samoća i žude za stalnim društvom. Odbijaju ostati u odnosima koji im ne donose radost jer se boje tereta samoće. Nadalje, oni mudro čuvaju svoju energiju izbjegavajući negativne pojedince.

Prema riječima renomirane ruske autorice Dajne Rubine, kako vrijeme prolazi, život postupno lišava pojedince njihovog najdragocjenijeg posjeda – osjećaja iščekivanja. Željno iščekivanje ljubavi, blagostanja, radosti i priznanja… Ono nagriza onaj divni trnac, tjeskobni puls, gorko-slatko uzbuđenje uživanja u prolaznom trenutku, satu ili danu – dok se putuje prema željno iščekivanom odredištu.

Kako osoba stari, razina energije postupno opada. Međutim, ovo smanjenje energije predstavlja priliku za izbor – odlučujem ne trošiti svoju energiju na negativne pojedince i one koji me ne poštuju i ne vole. Umjesto toga, sačuvat ću ga za sebe i za one koji imaju značaj u mom životu.

Proces starenja nudi nam neprocjenjivu životnu mudrost koja je među najznačajnijima.