EVO STA NAM DONOSI MART- Budite spremni JER NEVRIJEME kreće od ovog datuma!

Mi smo polako korak ka kraju mjeseca febraura koji nije toliko hladan bio i jasno nam je sada da idemp prema mjesecu maartu a to je mjesec koji nam najavljuje polako proljace. Kada se osvrnemo na nekoliko godina nama je jasno da sada zima i jesen polako nestaju a da je sve oko nas proljece i ljeto. Narednih dana ce da bude suho i malo hladnije ali inace toplije od inace ocekivanih temperatura.

Kada se udje u drugi dio sedmice, jjuzni krajevi ce osjetiti jacanje i to ce nam dovesti i do parasta temperatura. Od petka ciklona je jača na zapadnom Evropom i formira se sekundarni ciklon na samom sjeveru Jadrana pa se ocekuju i vece kolicine padavina.

Ali ono sto je vazno da se napomene da ce snjezne padavine da budu ogranicene na nadmorske visine. KAda se pogleda unaprijed sada nema naznake da ce doci do zahladjena do kraja mjeseca i pocetka marta- Trenutno nam se cini da je mjesec mart okarakterisan sa nestabilnostima jer se na planinama ocekuje dosta kise i padavina dok se u nizanama ne predviđa neko zahlađanje kao i padavine.

Kako meteorolog naglasava ceka se suho i toplo vrijeme i promjene kao nikada do sada.