EVO ŠTA SE DEŠAVA POSLE SMRTI: Čovek i dalje bude svestan a trenutak pred umirenje je sve prestravilo! (FOTO)

Da li ste nekada razmisljali o trenutku svoje smrti, o situaciju da li ova misterija ostaje zauvijek nerješena. Mnogi pojedinci su radili na tome da se rasvjetli ovo pitanje, dok su neka naučna istraživanja radila na tome da se istrazi ljudsko ponašanje kao i situacija suočavanja sa smrću koja se dešava.

Razni istraživači analiziraju i razne izjave i snove osoba koje imaju kada se približava kraj njihovog zivota. Naime nedavno otkrice je dovelo do toga da uvjerenje u smrt simbolizira crna boja umjesto toga pocelo se govoriti i o nijansama plave. Naucno dokazano je da dok srca puma krv po tijelu pojedinac i dalje je svjestan svog postojanja. Period kada mozak prestaje sa aktivnošću je jako kratak i traje samo pola minute. Iako ima to sve istraživači sa Univerziteta u Southamptonu tvrde da njihove studije obuhvataju preko 2000 pojedinaca i kaze se da je covjek svjestan tri minute nakon službenog proglašenja smrti. Tokom ovog intervala pojedinci mogu da dozive privremeni gubitak pamcenja i to ih dovodi nesvjesnim njihovim tokom postojanja.

“Secam se jako dobro trenutka kada sam u kolima hitne pomoći i kao da gledam scenu izvan svog tela. Iskustvo je jako neobično kao iz snova ali sam siguran da sam svedocio sopstvenom telu u hitnoj pomoci koja se nalazi.”

“Nakon sto sam dozivio saobraćajnu nesrecu, kada mi je srce prestalo kucati, dočekao sam hitan poziv da ustajem. Kada sam dobio svjest, vidio sam lice svog pokojnog brata koji je umro od predoziranja nekoliko godina prije. Jedina sjecanja urezana u mom umu su njegova svecana izjava da cu mu se uskoro i ja pridruziti.”