FHMZ objavio prognozu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih 15 dana

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljiva naoblaka, mjestimično slaba kiša ili pojedini obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjeren vjetar, povremeno na udare jak, južnog i jugozapadnog smjera. Kako dan bude odmicao, vjetar će slabiti. Najviša dnevna temperatura bit će do 32 stupnja.

Srednjoročna prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda predviđa da će do 14. juna u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme s čestim pljuskovima, grmljavinom i mogućnošću tuče, posebno u sjevernim i centralnim područjima zemlje.

U raznim dijelovima zemlje očekuju se nepredvidivi vremenski obrasci, praćeni povremenim i blagim pljuskovima. Između 15. i 25. lipnja postoji veća vjerojatnost za dulja sunčana razdoblja, iako se poneki pljusak može zadržati, osobito u Bosni. S druge strane, Hercegovinu očekuju stabilnije vremenske prilike. Najviše sunca i najmanje padalina u cijelom prognoziranom razdoblju predviđa se za južni dio zemlje.

Od sada pa do 14. lipnja minimalne jutarnje temperature u Bosni kretat će se između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih, dok će se u Hercegovini kretati od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih. Temperature u Bosni i Hercegovini tijekom cijelog dana bit će od 24 do 29 stupnjeva Celzijevih. No, kako se tjedan bliži kraju, bit će zamjetan pad temperatura.

U prognoziranom razdoblju očekuje se porast vrijednosti temperature zraka u Bosni i Hercegovini. Naime, u jutarnjim satima predviđene su temperature od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih u Bosni i Hercegovini od 14 do 19 stupnjeva Celzijevih. Dodatno, u najtoplijem dijelu dana očekuju se temperature do 32 stupnja Celzijeva u Bosni i 34 stupnja Celzijeva u Hercegovini.