Godinama mi bila ljubavnica a onda je mojoj supruzi donosila VOĆE I POVRĆE U NAŠU KUĆU! Harmonikaš progovorio o tajnama Zlate Petrović

Kada se govori o Mirku Kodiću svi znamo da je on poznati harmonikaš i on je odlucio da govori o ljubavni i raznolikosti njegovog ljubavnog zivota. Uvojek je bio iskren i rekao je da nema tajne koju on cuva. On je govorio o svojim ljubavima a najvise je istakao ljubav sa pjevačicom Zlatom Petrović. Mirko nije stedio pohvalu za Zlatu te je govorio da je ona jako velikodusna i da je prava prijateljica uvijek bila. Ona je sada prijateljica i njegove supruge Silvije i jako voli i postuje sve poznate. Petrovic je zaista ostavila dubok utisak na Mirkov zivot.

Mirko je sam rekao da je ljubav takva da je prolazna da voli suprugu Silviju jako. Svoje veze ne smatra necim losim nego to je sastavni dio zivota. IAko je imao one koje je odbacio jer su bile isprazne ima i ljubavi koje traju. Zanimljivo je vidjeti da odrzava odnos sa drugim partnerkama posebno sa kojima djecu ima. Svoju prvu suprugu Lilju uvijek govori sa postovanjem i kao njihovog sina Vladimira koji ih povezuje iako je sada u Francuskoj.