HANKA PALDUM VAN SEBE, KRUŽI VEST DA JE UMRLA: Tužno i jadno, upravo sam dobila tu informaciju, po ko zna koji put…

U stanju neverice, vest o smrti Hanke Paldum se brzo širi, ostavljajući me duboko tužno i uznemireno, jer ponovo dobijam ovu informaciju.

Hanka Paldum (67), pjevačica, doživljava veliku nevolju nakon širenja lažnih tvrdnji na društvenim mrežama o njenoj smrti.

Hanka je iskusila dubok osjećaj nelagode i ranjivosti kao rezultat toga što je bila figurativno zakopana na platformama društvenih medija.

Još jednom, dragi moji saputnici, mediji su izmislili neistine. Živa sam, zdrava i ispunjena radošću u društvu svojih najdražih. Ova dezinformacija se poput požara širi društvenim platformama, ostavljajući me da se osjećam obeshrabreno i malodušno. Kako se uopšte može odgovoriti na takve neosnovane tvrdnje? Znajte da Hanka, vaša odana pjevačica, gaji duboku naklonost prema svima vama.

Vrijedi napomenuti da je Hanka Paldum, uz mali broj drugih kolega rahmetli Sinana Sakića, bila prisutna na otvaranju muzeja u čast proslavljenog pjevača. Tokom intervjua za novinare, ona je ispričala zamršenosti njihovog prijateljstva i ispričala njihov poslednji susret.

– Naše interakcije su bile rijetke, kako u pogledu nastupa tako i druženja, osim povremenih čestitki na našim uspjesima. Učenje o njegovoj bolesti bilo mi je neverovatno teško. Imao sam osjećaj da on oličava sve vrline koje nam je Bog dao. Te kvalitete je javnost iskoristila i prepoznala te je imperativ da ih cijenimo i poštujemo. Zato sam po dolasku u Beograd iskoristio prvu priliku da ga posetim u bolnici i upustim se u razgovor uz reči podrške. Naglasio sam važnost borbe za naše blagostanje i ostavljanja trajnog uticaja. Nisam znala, nažalost, da će to biti naš poslednji susret – podelila je tada za 24sedam.

Vrijedi napomenuti da se Hanka Paldum može pohvaliti opsežnom diskografijom i karijerom dugom nekoliko decenija, uz izazovnu životnu priču. U ovaj svijet je ušla 28. aprila 1956. godine, a njena početna veza sa muzikom pokazala se u rodnom Čajniču. Njeno muzičko putovanje je započeo njen mlađi brat Smail, koji je odigrao ključnu ulogu u njenom uspehu. Preselila se sa roditeljima u Sarajevo prije polaska u srednju školu, Hanka je važila za jednu od najzanosnijih mladih žena u gradu, što ju je učinilo stalnom metom obožavatelja tokom svog obrazovnog puta.