Muškarac kupio cijelo naselje i poklonio samohranim majkama koje nisu imale kuću za sebe i djecu

U izvanrednom velikodušnom činu, čovjek je kupio cijelo naselje i nesebično ga darovao samohranim majkama kojima je bio preko potreban smještaj za sebe i svoju djecu.

Poznati filantrop, Rick Steves, američki aktivista, pisac i televizijska ličnost, stekao je priznanje za svoju obimnu kolekciju putopisne literature i videa koji se protežu po cijelom svijetu. Ne samo da osvaja čitaoce i gledaoce svojim izvanrednim putopisnim esejima, već se posvećuje i pružanju pomoći najugroženijima u društvu.

Kako prenosi Jutarnji list, on je ovu nekretninu kupio u trenutku u životu kada se činilo da je zaostao u vremenu. Preuzevši zadatak renoviranja kompleksa, napravio je saosećajan izbor da ga ponudi kao sigurno utočište za majke koje se leče od zavisnosti ili one koje nemaju stalno prebivalište.

Tokom svoje izjave, Rick Steves je otkrio da je velikodušno dao stambeni kompleks u vrijednosti od 4 miliona dolara Udruženju mladih kršćanskih žena, posebno namijenjen za pružanje skloništa za žene i djecu beskućnike. Dodatno je napomenuo da se kompleks sastoji od 24 stambene jedinice.

Udruženje mladih žena kršćana (YWCA) je neprofitna organizacija koja djeluje u preko 100 zemalja, posvećena osnaživanju i zalaganju za prava žena, mladih žena i djevojaka, sa jakim naglaskom na liderstvo.

Zamislite samo ogromno zadovoljstvo što možete ponuditi skroman dvosoban stan majci i njenoj djeci, podržavajući je na njenom putu da obnovi svoj život… Sada pomnožite taj osjećaj sa 24.