I Zlatan Ibrahimović u nevjerici: Njemu nema većeg od Allaha, ne bira mjesto da klanja namaz!

Postoje određeni sportisti koji otvoreno izražavaju svoja vjerska uvjerenja i dosljedno na društvenim mrežama naglašavaju da njihova vjera ima prednost iznad svega. Pojedinac koji se smatra najvećim u istoriji svog sporta nije izuzetak od ovoga.

Zlatan Ibrahimović je proteklog vikenda u Milanu imao čast da ugosti uglednog posjetioca. Poznati UFC borac Khabib Nurmagomedov uljepšao je stadion San Siro kako bi svjedočio uzbudljivoj utakmici između Milana i Rome.

Nakon završetka igre, nadaleko proslavljeni Eagle se oglasio na društvenim mrežama kako bi podijelio kolekciju fotografija, a jedna posebna slika je izazvala značajno interesovanje.

Konkretno, član Khabibovog tima snimio je fotografiju poznatog borca ​​koji se moli u jednom dvorištu.

Gledajući fotografije, Ibrahimović je navodno bio zatečen sadržajem, što svjedoči o nepokolebljivoj snazi ​​vjere koju posjeduje proslavljeni borac porijeklom iz Dagestana.

Khabib dosljedno daje prednost svojoj vjeri, islamu i svojoj odanosti Allahu iznad svega ostalog. On je to pokazao time što nije bio selektivan oko toga gde bira da se moli, kao što je pokazao tokom svog boravka u Milanu.

The Eagle, široko čitana publikacija, često dijeli slike povezane s islamom na različitim platformama društvenih medija, koristeći svaku dostupnu priliku da podrži i promovira religiju.

Neporaženi Dagestanac proveo je neko vrijeme sa Ibrom na San Siru, upustivši se u kratak razgovor prije nego što je podijelio zajedničke fotografije koje su kasnije objavljene.

O potencijalnom povratku Khabiba u ring spekulisalo se kada je švedska BH Korena podijelila fotografiju s natpisom “UFC 300”, ali je bivši borac, koji ima ruski pasoš, oštro demantovao bilo kakve takve planove.

Nedavno su se pojavile spekulacije o potencijalnom povratku 35-godišnjaka u svijet borbi, međutim, ove glasine su se pokazale kao samo senzacionalno otkriće, bez očekivanog bitnog ishoda.

Khabibova posvećenost intenzivnom treningu proizlazi iz njegove želje da održi vrhunsku fizičku kondiciju, omogućavajući mu da prenosi znanje svojim učenicima uz optimalnu snagu.