“IGNORISALA SAM PRVE I JASNE SIMPTOME”: Ovako je Mira Škorić saznala da ima rak

Nakon što je dugo vremena ignorirala početne simptome, Mira Škorić napokon je shvatila da se bori s rakom štitnjače.

Mnoge poznate osobe suočavaju se s teškim bolestima i koriste svoj status kako bi podigle svijest o ranoj dijagnostici i liječenju. Jedna od takvih osoba je i poznata pjevačica Mira Škorić, koja je ignorirala svoje zdravstvene probleme sve dok nije dobila dijagnozu raka štitnjače.

Njezini početni simptomi nisu bili tipični, a Mira nije ozbiljno shvaćala svoje zdravstveno stanje.

Ignoriranje zdravstvenih problema bilo je njezino dugogodišnje ponašanje, što ju je sada dovelo u situaciju u kojoj nije znala što dalje. Svjesnost o njezinoj bolesti ispunjava je strahom dok razmišlja o svim izgubljenim danima. Sve je počelo s neobičnim umorom koji ju je obuzimao unatoč njezinim naporima. Brzo nakon toga, primijetila je neobjašnjive fluktuacije tjelesne temperature, varirajući od 37 do 2 stupnja, bez jasnog razloga. Kao da ti simptomi nisu bili dovoljni, primijetila je i postupan gubitak težine. Mira je u razgovoru za Informer otvorila srce o ovoj složenoj situaciji.

Unatoč strahu od bolesti, hrabro nastavlja sa svojim svakodnevnim aktivnostima, pjevanjem, snimanjem i održavanjem koncerata. Ignorirala je znakove nelagode, priznavši samo prisutnost limfnog čvora iznad ključne kosti kada je postao vidljiv.

Shvatila je ozbiljnost situacije kada ju je dr. Radan Zodić suočio s istinom, ali ona nije bila spremna prihvatiti je. Ipak, istina je ostala da boluje od raka štitnjače koji se proširio po cijelom tijelu. Vijest ju je pogodila valom šoka i nevjericom.

Mila je svoju bolest dugo krila, čak i od vlastite obitelji, i prvobitno se sama borila s njom. Pjevačica je priznala da nije osjećala strah, jer je bila odlučna zadržati sliku dobrog zdravlja.

Operacija je trajala šest sati. Sigurno je potvrdila dijagnozu metastatskog raka štitnjače. Morala je priznati da je strah koji ju je obuzimao bio neizdrživ dok je prihvaćala stvarnost ove bolesti. Ipak, operacija je uspješno završena, a započeli su nadzorni pregledi. Nažalost, ishod druge biopsije bio je razočaravajući. U neočekivanom trenutku, našla se kako se smije vlastitoj patnji.

Kako bi zaštitila svoju obitelj od terapije koja je prošla, odlučila je zadržati to u tajnosti. Kad je bila u ustanovi, obavještavala ih je da je u posjeti. Jedina osoba koja je znala istinu bila je njena sestra Biljana, koja je ostala uz nju. Njihova pokojna majka Mirka sumnjala je i zvala ju je više puta tijekom dana. U trenucima tjeskobe, često bi joj pružala ruku iz šok sobe, glumeći da je sve u redu, dok je zapravo bilo daleko od toga – o