Ima tri kćerke, sve tri različite vere! Njegove naslednice su odabrale, Una ne želi da slavi ni Uskrs ni Bajram, ali ovo je odabrala! (FOTO)

On je jedan od naših jako uspješnih muzičara iz Bivše Jugoslavije a ime mu je Goran Bregović. Naiem on je bio i frontmen benda Bijelo dugme i u to vrijeme je bio poseban i drugačiji. Jako veliki broj hitova je pisao i to mu je otpjevao Zeljko Bebek a nakon toga tu je stigao i Tifa i Alen Islamović a i dan danas se rado slusaju njegove pjesme.

On je dugo godina u braku sa suprugom Dženanom Sudžukom i to oreko 40 godina  sa njom u braku je dobio i tri kćerke. Oni su u Parizu jos od 90.tih godina a Goran je otkrio da ni ti on ni njegova supruga nikada djeci nisu nametali neke svoje stvari. Njegove kćerke su same odabrale sjeru i svaka od njih je odlucila da odabere različito. Njihove kćerke kada su bile malene slavile su sve dobijale su poklone i na Bajramu, na Božicu i Uskrsu, Jer je Goran po majci Srbin, po ocu Hrvat A tokom djetinstva odrastao je u tri vjeri u Sarajevu.

Goran je u nekoliko intervjua govorio da je u stanu iznad njega stanovao pravoslavni pop a da su komsije ispod slavile Kurban bajram njegovoj porodici donosili meso, tako da mu vjera nikada bila prepreka kada se govori o zivotu. Rekao je da ne zna vjere od njegovih kceri ali zna da se Una jedina izjasnjava kao budista.