Izbijelite kuhinjske krpe bez otkuhavanja: Uz ovaj jednostavan trik za tili čas će izgledati kao nove

Uz nepokolebljivu odlučnost, čak će i najtvrdokornije i dugotrajne mrlje na kraju nestati.

Mnoge domaćice muku muče s kuhinjskim ručnicima koji se lako zaprljaju i često sadrže tvrdokorne mrlje koje se gotovo ne mogu ukloniti.

Srećom, postoji jednostavna tehnika koja ne samo da uklanja i najtvrdokornije stare mrlje, već i vraća odjeći njihov izvorni sjaj.

Usvajanjem ove posebne metode pranja rublja, možete učinkovito smanjiti svoje troškove jer nećete morati često mijenjati rublje.

Intrigantan aspekt je to što prokuhavanje nije potrebno, no stavljanjem u perilicu nakon ovog procesa i pranjem na višoj temperaturi učinak će se znatno pojačati.

Čak i ako su uronjeni u čistu vodu na samo nekoliko sati, ti će predmeti nastaviti zračiti svojim sjajem.

Sastojci:

Za pripremu otopine trebat će vam veći lonac ili tava s 5 litara vode, uz 1 žlicu suncokretovog ulja, obilno punu šalicu sode bikarbone, pola šalice bilo kojeg praška za pranje rublja i pola žlice soli.

Postupak:

Započnite zagrijavanjem posude s pet litara vode dok ne dosegne točku vrenja. Nakon što voda zavrije, isključite štednjak. Zatim u vodu dodajte suncokretovo ulje, zatim sodu bikarbonu, sol i prašak za pranje rublja.

Pomiješajte različite komponente i uronite zaprljanu odjeću u smjesu. Nastavite s poklopcem posude i ostavite tekućinu da postigne nižu temperaturu.

Pobrinite se da odjeća ostane uronjena u otopinu najmanje jedan sat.

Za optimalne rezultate, imate opciju ili oprati odjeću u stroju ili, za još bolje rezultate, namočiti je u svježoj vodi i ostaviti da odstoji nekoliko sati. Ova metoda će dati iznenađujuće rezultate, jer će i najtvrdokornije i dugotrajne mrlje nestati.