IZNENADA VAM GAS0VI JAKO SMRDE: Šta znači ako iznenada promjene miris – EVO ŠTA JE UZR0K

Čin ispuštanja plina je prirodna pojava, budući da je nusprodukt probave. Prisutnost plinova u crijevima rezultat je i zraka koji gutamo tijekom dana i bakterija odgovornih za razgradnju hrane.

Kada bakterije razgrađuju škrob i šećer koje naše tijelo teško probavi, stvaraju plinove. Naravno, ovaj plin mora pronaći svoj izlaz.

Na dnevnoj bazi prosječna osoba doživi otprilike 18 slučajeva nadutosti. Ova pojava je zapravo korisna, jer označava pravilan rad probavnog sustava i obilje korisnih bakterija. Ipak, učestalost i miris plina također mogu pružiti uvid u unutarnje stanje tijela. Istražimo što različite vrste plinova ukazuju na vaše opće dobro.

Prdež bez ikakvog vidljivog mirisa.

Nema razloga za zabrinutost. Čak i ako vam se dogodi da ispustite plin iz svog tijela do 18 puta u roku od 24 sata, većina tih slučajeva je bez zamjetnog mirisa i malo je vjerojatno da bi ih itko, uključujući i vas, otkrio. Važno je napomenuti da je dominantni emitirani plin ugljični dioksid.

Neugodan miris dolazi od prolaznog nadutosti.

Neugodan miris rezultat je prisutnosti sumporovodika, nusprodukta koji nastaje tijekom probave hrane bogate sumporom poput brokule, cvjetače, mliječnih proizvoda i graha. Iako crveno meso također može pridonijeti neugodnom mirisu, to čini sporije zbog prisutnosti kemikalije tiol.

Izuzetno neugodan miris izbijao je od prolaznog plina.

Super zdrava prehrana bogata vlaknima obično je razlog za ove pojave. Ipak, oni također mogu biti pokazatelj intolerancije na laktozu. Nije nužno da se osjećate loše, ali ako se dogodi da vam se nedugo nakon konzumacije mliječnih proizvoda pojavi neugodan miris, to znači da se vaše tijelo bori da ih razgradi.

Nečuvena nadutost

Emisija nadutosti nema nikakve izravne veze s vašim blagostanjem. Umjesto toga, to je isključivo određeno rasporedom mišića u trenutku nastanka.

Redoviti slučajevi nadutosti

Zapravo je prilično dobro. Međutim, ako se to često događa, to može ukazivati ​​na veliku konzumaciju hrane koja izaziva plinove ili prekomjeran unos zraka u probavni sustav. U rijetkim slučajevima, prekomjerno razmnožavanje bakterija u tankom crijevu može dovesti do česte nadutosti i plinova. Ipak, to obično nije razlog za zabrinutost.