Korijen paprike voli 0vo đubrivo IZ KUHINJE i pr0izvodi kao divlje nakon njega: Preporučujem ga svima koji žele veliku žetvu BEZ hemikalija!

Krumpirov škrob, neočekivani saveznik u uzgoju čili papričica, pokazao se kao tajna za postizanje obilnijih prinosa. Fizičar Nikola Cvetanović otkrio je ovu neobičnu metodu na TV “K1”, pružajući korisne smjernice za povećanje prinosa paprika.

Krumpirov škrob, bogat esencijalnim sastojcima za mikroorganizme, djeluje kao vrijedan izvor hranjivih tvari za papričice, potičući njihov rast i razvoj. Kroz aktivnost mikroorganizama, škrob se pretvara u vitalnu hranu za biljke, što rezultira poboljšanom plodnošću.

Prema Cvetanovićevim uputama, svaka posuda s presadnicama treba sadržavati jednu čajnu žličicu krumpirovog škroba. Nakon uklanjanja gornjeg sloja zemlje, škrob se ravnomjerno raspoređuje po površini, a zatim se prekriva zemljom ili supstratom od kokosa kako bi se potaknula aktivnost mikroorganizama.

Važno je napomenuti da je ključno suzdržati se od cvjetanja sadnica u posudama, jer se biljke u fazi cvatnje prebacuju iz rasta u reproduktivnu fazu, što može dovesti do oskudne žetve ako korijenje prestane rasti prije nego što biljke formiraju plodove.

Optimalno vrijeme sadnje također je bitno, budući da su čili papričice osjetljive na niske temperature. Preporučuje se sadnja u tlo koje je zagrijano na suncu prije početka cvatnje.

Kako bi se potaknula veća proizvodnja plodova, preporučuje se uklanjanje donje paprike iz grmova do sredine lipnja, kako bi biljka imala dovoljno resursa za razvoj svježeg voća. Uz dosljedno branje zrelih plodova, biljka će biti opremljena za uspješan rast i razvoj.