“Ja jedem stari hleb i litar mleka tokom dana a ona prima 300.000 dinara!PEVAČ JE SADA NA RUBU PREŽIVLJAVANJA, Besan radi pevačice i njenih tri penzija!

Iako je imao dugogodišnju karijeru i jako dobru pjevač Hasan Dudic je rekao da nije mogao da dobije nacionalnu penziju iako je imao sve uvjete za to i dan danas ima.

Prema njegovim rijecima uvjeti su mu jako teški i zivi u jako teskim uslovima.

Nakon godina muke u potrazi za penziji sada se nalazim i borbi za druge mogucnosti prije nego li pocnem strajk glađu. Nakon nesretnog slucaju koji se desio prije nekoliko godina on je dobio invalidsku penziju a ona ne pokriva mu ni ti osnovne uslove troskove. Šabanova goca i Sanela jako cesto se jave i pitaju me da li mi nesto treba. Ali ja bi se radio suocio sa smrti nego da trazim od nekog pomoc ne samo sto se sramim vec radi toga sto sam odlucio da se borim za sve ono sto mi pripada. Ne zelim nikoga da izdvajam posebno sve one koji imaju sada nacionalne penzije ali ima sada pojedinaca koji su je dobili iako su ostvarili manje od mene.

Bez ikakvog razloga su me jednostavno prekrizili sa liste. Nikada nisam ni posudio novac od moje drage Zlate cak sam i davno naucio kako da osiguram mirovinu ali nisam uspio da dobijem to za sebe. Savjetovao sam je da si osigura pravovremenu isplatu i ona je to uspjela. Mi smo pojedinci i svi radimo kako se osjecamo radije se ne oslanjam na pomoc drugih. Moja stalna borba i tjeskoba su me doveli do padova sa ulice i onda sam se doveo do toga da mi trebaju lijekovi. Desio mi se i virus i to je dodalo jos dodatne troskove. To je strasna situacija. Kada imam nesto novca cak svi uzivaju samnom ali u teskim danima sam na starom hljebu i mlijeku.