Jedina želja im je da ponovo vide majku i da zagrle sestricu koju je majka odnijela od njih! PRIČA O DVA DJECAKA IZ BOSNE SVE RASTUZILA, BOLNA I POTRESNA

Ovo je prica koja je potresla cijeli region, dolazi iz 2019 godine iz Zivinica te se govori o dva djecaka kojima je jedina zelja da im se majka vrati. Oni su u jako teskoj situaciju od kako je njihova majka Emira napustila cijelu porodici a njihov otac je isto tako bio odsutan pa su djecaci ostali sami.

Ova prica se pojavila u javnosti putem emisije “Ispuni mi zelju” 2019 godine i dirnule je mnoge gledaoce. Govori se o dva hrabra djecaka Azuru i Omeru koji su se nasli u jako losoj situaciji kada je majka otisla u Njemacku sa njihovom 5-godišnjom sestrom i ostavili ih je da zive sa ocem. Njihova kuca nalazi je u kolektivnom centru na Karauli i zivot im je zaista tezak sam po sebi.

12-godišnji i 10-godišnji Omer i Azur suočavaju se oko izazovima zivota bez majke i sestre. Kada njihov otac ode na posao da bi zaradili, oni se brinu sami za sebe pokusavajuci da naprave sebi hranu onako kako oni mogu i znaju. nekada imaju problem jer imaju nedostatak hrane ali se trude snalaziti i boriti jedno za drugog.

Iako su jako mladi oni su pokazali svoju odgvoornost i koliko su zreli. Snalazljivi su i jako hrabri, cuvaju jedno drugo i brinu se o potrebama porodice. Njihova jedina zelja da se ponovo okupe da im sestra i majka vrate i da budu skupa.