Jugoslavija cijela plakala kada je Ipče Ahmedovski poginuo! 28 godina u trenutku smrti a njegov brat JAŠAR od tada ne priča sa pola kolega! (FOTO)

Svi koji su stariji znaju Ipčeta Ahmedovskog a on je pjevač koji je svoj zivot nazalost izgubio u saobraćajnoj nesreći- U jednom od svojih intervjua Jašar koji je poznati folk pjevač ispričao da je to za njega bio jako izazovan period. Tada je izgubio svog brata- Jašar je rekao da su velike emocije bile tada i posebno se razočarao u kolege koje su ga mnogo iznevjerili. Tada je imao vrhunac slave i samo 28 godine.  Sigurno da je ostao ziv bio bi sada jako poznat pjevač.

Malo umjetnika je imalo takav veliki talenat. Jašar je izrazio svoju posvećenosti počasti bratovim pjesmama na vlastitim nastupima:

“Dugo godina nisam mogao da izvodim njegove pjesme ali sada imam potrebu da to učunim. Čak mi je slušanje njegove muzike bilo toliko izazovno. Odlazak drage osobe me je jako potreslo i nikada ne bi pozelio takvo nesto ni nekom najmrzem protivniku. To je tragedija koja je sve nas toliko potreslo. Dugo sam se borio sa tim ali na kraju sam uspio.”