Kako podstaći cvjetanje orhideja tokom cijele godine: Tajna je u OVOME

Krstarica govori o uobičajenoj dilemi s kojom se suočavaju ljubitelji sobnog cvijeća – teškoćama u uzgoju orhideja koje stalno pokazuju živopisno zdravlje i zadivljujuće cvjetove.

Osim što osigurava odgovarajuće svjetlo i hranu, zalijevanje orhideja postalo je specijalizirano područje znanja. Unatoč tome, postoji jednostavna tehnika koja osigurava da će vaša orhideja stalno cvjetati i zadržati svoj besprijekoran izgled.

Ključ je u tekućini, tvari koju ova cijenjena kraljica cvijeća obožava čak i više od vode.

Orhideja, poznata kao kraljica cvijeća, zbog svoje delikatne prirode zahtijeva pažljivu pažnju i njegu.

Kako biste oživjeli svoju orhideju i svjedočili nastanku raskošnih i raskošnih cvjetova, jednostavno skuhajte šalicu zelenog čaja.

Idealan bi izbor bio odlučiti se za verziju izrađenu po narudžbi koja je dostupna u trgovini zdrave hrane, iako je moguća i alternativa korištenju one iz filter vrećica.

Zeleni čaj pripremite standardnom metodom – jednu filter vrećicu stavite u dva decilitra kipuće vode ili dodajte žlicu zelenog čaja u prahu. Ostavite da se strmi desetak minuta. Nakon toga izvadite vrećicu čaja ili procijedite čaj ako ste se odlučili za onaj kupljen u trgovini zdrave hrane. Na kraju ostavite čaj da se ohladi.

Pet uzastopnih dana njegujte orhideju zalijevajući je s dvije žlice hladnog čaja svaki dan, nakon čega slijedi dvodnevni interval u kojem se ova tekućina ne koristi za zalijevanje biljke.

Uz pravilnu njegu i korištenje ovog “čarobnog napitka”, vaše će sobne orhideje nesumnjivo ponovno procvjetati i procvjetati.