Kako se zaštititi od onih koji nam žele zlo

Otac Predrag savjetuje da se, kako bi se zaštitili od onih koji žele zlo, jednostavno treba nešto poduzeti i promatrati ishod koji slijedi.

Osim toga, A. Predrag Popovich govori o značaju i sadržaja i strukture kušnji koje Bog postavlja čovječanstvu, ističući njihovu ulogu u našem duhovnom rastu.

Svaki se pojedinac u nekom trenutku susreće s okolnostima koje se čine nepremostivim, uobičajenom pojavom koja je svojstvena ljudskom iskustvu. U takvim trenucima postaje ključno donijeti odgovarajuće odluke i poduzeti odlučne korake.

Duboka mudrost o. Predraga Popovića krije se u njegovim riječima. Ključno je pozorno poslušati njegove smjernice i uključiti ih u naše buduće napore.

Kako bismo se zaštitili od pojedinaca koji prema nama gaje loše namjere, važno je poznavati potrebne mjere zaštite.

Prema njegovim riječima, nema potrebe za strahom ili zabrinutošću zbog mišljenja ili postupaka drugih. Umjesto toga, trebali bismo se usredotočiti na ispunjavanje vlastitih odgovornosti i traženje vodstva od Gospodina. Ovaj nam pristup omogućuje da promatramo kako drugi reagiraju mržnjom, dok također pruža uvid u to kako se zaštititi sebe kao vjernike od onih koji bi nam željeli nauditi.

Otac Predrag Popovich sugerira da je važno da molimo i za one koji imaju zle namjere prema nama i za one koji nam ne žele dobro. Ova jednostavna činjenica ostaje istinita, jer kad zapalimo jednu svijeću, imamo mogućnost zapaliti bezbroj drugih svaki dan, a na kraju je na višoj sili koja će odrediti ishod. Moguće je da je ta viša sila odgovor na naše molitve. Zapravo, otac Popovich predlaže da je pojedince koji nas namjerno provociraju možda poslala ta viša sila da ispune naše molitve i uzdignu nas na višu razinu razumijevanja, podsjećajući nas na našu pravu prirodu.