Koliko dugo piletina SMIJE da stoji u frizideru a koliko u ZAMRZIVAČU? Pazite, možete zdravlje UGROZITI-NISTE ZNALI OVO

Frizider je oduvijek najbolja opcija za pohranjivanje piletine ali isto tako za odredjivanja koliko dugo mozhe da stoji i koliko je sigurno za jelo poslije. Bilo da je ona kuhana ili sirova piletina se moze cuvati odredjeni period u rasponu od nekoliko dana pa do jedne godine. Na trajanje skladistenja utice da li ce piletina biti u zamrzivacu ili u obicnom frizideru.

KOLIKO PILETINA SE MOZE CUVATI ODGOVOR JE OVDJE:

Frizider je prikladan za cuvanje sirove piletine, a tu spada i puretina i druga perad otprilike oko 1 do dva dana. Sa druge strane kuhana piletina moze da bude u fizideru do 4 dana. Drzanjem piletine sprjecava se rast bakterija jer bakterije se sporije razmnozavaju kada su na temperaturi ispod 4 stepena.

Za najbolje drzanje piletile preporucuje se da se stavi piletina u zatvorenu posudu i tako drzi u frizideru a ako predviđate da ce te piletinu da cuvate duzi period najbolje bi bilo da to odradite sa zamrzavanjem.

 

AKo imate dosta sirove piletne koja treba da se cuva onda treba da bude u zamrzivacu do devet mjeseci. Ali ako imatge cijelo pile one moze da bude do godinu dana. Sa druge strane ako ste vec skuhali piletinu ona moze da stoji od 2 do 6 mjeseci.