Konstantna bol u kostima, DEPRESIJA, TUGA- Tijelo vam salje znak da vam fali OVAJ VITAMIN

Nedostatak vitamina D u organizmu može dovesti do raznih zdravstevnih problema u organizmu.

Nedostatak vitamina D moze da dovede do raznih zdrastvenih problema u organizmu koji se mogu desavati. Iako to vam zvuci mozda cudno i u neku ruku nevjerovatno to je istina.

Vitamin D se inace zove  i vitamin SUNCA  a on vam pomaze kod jacanja kostiju i rada misica.

Kada imate nedostatak vitamina D to se moze povezati sa raznim srcanim oboljenjima, napadima prostate ali i bubrega

OVO SU SIMPTOMI DA VAM NEDOSTAJE VITAMIN D:

Bol u misićima:

 

Naše tijelo prestane da gradi kostanu masu nakon 30 te godine. Te je jako vazno da se unosi vitamin D da bi se ta kostana masa sacuvala koliko treba. Nedostatak vitamina D ce da ubrza i pogorša simptome osteoporoze

 

PROMJENE RASPOLOŽENJA:

Ako cesto imate probleme sa promjenama raspolozenja, depresije to vas tijelo upozorava da vam mozda fali tiamin D. Proizvodnja hormona koja je inace odgovorna za ovo  je vitamin D. Mnogo istrazivanja su pokazala da izlaganje ljudi sunci moze da utice na to da osoba bude sretnija i zadovoljnija.

 

UMOR:

Smanjen nivo VITAMINA D MOZE DA utice da se osjecate cesto jako pospoano umorno. Ako ste umorni bez nekog posebnog razloga to je znak da niste izlozeni koliko treba svjetlosti i da ne uzimate vitamin D kroz hranu koliko treba

 

PROBAVNI PROBLEMI:

Nedostatak vitamina D moze da dovede do problema sa probavom. Vitamin D pomaze kod ciscenja masti. Nedostatak ovog vitamina moze da dovede do crijevnih problema.