OVO SU POSLEDNJE REČI BABE VANGE: Izgovorila ovo proročanstvo pa izdahnula! ČUDO SE DESILO, ne piše nam se dobro!

Iako ona vec pune 42 godine nije među zivima, Baba Vanga je i dalje poznata licnost sto se tice BAlkana. Njeno prorocanstvo i dalje se prepricava a pokazalo se u neku ruku i tacno. Koliko je njen uticaj tokom zivota bio je pokazalo to da su je cak posjetili i Lepa Brena i Sasa Popović tražeci od nje savjete. Iako se nekoliko njenih tvrdnji i prorocanstva nisu obistinili, njena reputacija je ostala neukaljana radi njenog predvidjanja koje je bilo taccno skoro u svaku rijeci.

Proslo je dosta vremena od kako je ona otisla. Pravo ime joj je Vangelija PANDEVA Dimitrova. Iako nije sa nama ostavila je veliki broj proročanstva koje seze daleko u buducnost pa skoro do 5059 godine a neki tvrde da je vidjela do te godine jer ce biti smak svijeta. Tacan broj njenih predvidjanja ostaje i dan danas velika misterija. Ona je izgubila vid sa samo 12 godina ali on j ei dalje ostala u svom selu u bugarskoj. Iako i dan danas kada se spomene njeno ime osjeti se neka doza postovanja. U trenutku kada je ona umrla svi satovi koji su bili u njenoj sobi su prestali da se pomjeraju zamrznuti su u vremenu bili.

Da li su se sva njena prorocanstva obistinila nikad necemo znati. ono sto je bitno napomenuti d je ona ostala jedna jedina. Iako je imala problem da nije mogla da vidi ona je dobila druge mogucnosti koje su joj olaksale zivot.