Kosta izrazio veliku želju da prisustvuje suđenju svojih roditelja- ZANIMALO GA SAMO JEDNO A spomenuo i porodice svih žrtava

Kada je završeno pripremno ročište u septembru prošle godine počelo je suđenje cijeloj porodici Kecmanović i to je istlo u dva uzastopna dana krajem mjeseca decembra . Pocelo je svjedočenje roditelja kao i porodica stradalih u tom strasnom masakru.

Na stravičan i tragičan dan 3. maja u Osnovoj školi “Vladislav Rinikar” uletio je uznemireni dječak Kosta Kecmanović i u toj tragediji zivote je izgubilo devet nevinih osoba a ranjeno je sest. Ozalošćeni članovi porodice su podijelili svoje iskreno sjećanje na voljenje. Kosta je i sam imao zelju da prisustvuje suđenju jer po svemu sudeći zanimalo ga je reakcije, komentari i ponašanje roditelja koji su ostali bez djece.

Zatim naglašava se da iza njegovog zahtjeva da prisustvije suđenju stoje razni drugi motivi. Kosta je imao zelju da prisustvuje rocistu uz roditelje. Zanimao ga je odgovor njihov na masakr koji je sam izvrsio i nanio patnju svima. Kosta je 3. maja ubio prvo zaštitara Dragana Vlahovića, pucajući u njega u školi. Nažalost on nije prezivio ozljede. Nakon tgoa je isao prema tri učenicama od kojih su sve umrle.