LISNE UŠI SE BOJE OBIČNE SODE BIKARBONE KAO VATRE Učinite samo ovo s njom i začas će nestati iz dvorišta!

Lisne uši, mali kukci sposobni napadati razne biljke, imaju sposobnost narasti do veličine od otprilike 2-5 mm.

Te se pojave događaju u značajnom broju i manifestiraju se naglo.

Prema stranici napadovy.blog, invazija ovih smetnji dovodi do štete na usjevima jer konzumiraju biljne tekućine i šire virusne infekcije. Vrtlari se plaše njihove prisutnosti i potrebno je brzo djelovati kada se otkriju na vašim biljkama. Lisne uši imaju brzi reproduktivni ciklus i lako migriraju na susjedne biljke.

Nakon toga, njihove fizičke karakteristike prolaze kroz transformaciju, mijenjajući izgled, boju i oblik. Posljedično, pogođena biljka prestaje stvarati svježe lišće ili razvijati nove izdanke.

Koje su neke nekemijske metode da se to spriječi?

Kako bismo izbjegli pojavu lisnih uši, neophodno je suzdržati se od plijevljenja našeg vrta. Prisutnost mrava u vašem vrtu ukazuje na veliku vjerojatnost zaraze lisnim ušima, jer mravi konzumiraju njihove izlučevine poznate kao medna rosa i mogu ih nenamjerno prenijeti. Primjenom ovih tehnika možete se učinkovito boriti protiv lisnih uši bez pribjegavanja kemijskim rješenjima!

Biljke s repelentnim svojstvima

Određene biljke imaju sposobnost odbijanja lisnih uši, što ih čini vrijednim sredstvom u borbi protiv ovih nametnika. Uvođenjem biljaka poput metvice, lavande ili češnjaka u svoj vrt, možete učinkovito spriječiti potpunu pojavu lisnih uši. Ovaj način zaštite ne samo da je izvrstan nego je i jednostavan i siguran.

Organski sprejevi dizajnirani za suzbijanje najezde lisnih uši na prirodan način.

Ekstrakt dobiven iz češnjaka.

Pomiješajte 200 grama zgnječenih režnjeva češnjaka s 10 litara vode i ostavite da stoji cijeli dan. Preporučljivo je upotrijebiti sprej odmah nakon pripreme jer se ne preporučuje skladištenje. Prebacite filtriranu otopinu u raspršivač i nastavite prskati obje površine lišća.

Uvarak od luka.

Počnite tako što ćete narezati 75 g luka na kockice, zatim ga uronite u 10 litara vruće vode na pari i ostavite da se kratko kuha. Nakon što se smjesa ohladi, procijedite je i prebacite u bočicu s raspršivačem. Slobodno ga iskoristite odmah, iako ima kapacitet čuvanja maksimalno 2 mjeseca.

Ekstrakt dobiven iz biljke maslačka.

Lisne uši se mogu učinkovito suzbiti pomoću maslačka. Ostavite 40 g lišća maslačka u 10 litara vode najmanje 3 sata. Nakon procijeđenja otopina je spremna za upotrebu.

Soda bikarbona je svestran proizvod koji može koristiti svatko.

Malo je poznata činjenica da soda bikarbona, svestrani sastojak za kuhanje i čišćenje, može biti vrlo korisna i u vrtlarstvu. Za pripremu otopine jednostavno pomiješajte 2 žličice sode bikarbone s 1/2 litre vode. Ipak, ključno je biti oprezan i pridržavati se preporučene doze. Prekoračenje doze može dovesti do promjene boje lišća. Budite uvjereni, ova metoda daje vidljive rezultate unutar samo 24 sata!