Ljudsko tijelo nakon smrti cijelo se raspada ali samo jedan organ može da traje vječno! SIGURNO ne znate o čemu se radi a iznenadit će te se (FOTO)

Kada se desi smrt onda tijelo prolazi kroz mnogo faza sto se tice propadanja koje su inace prirodni dio bioloskog procesa kod razgradnje. Covjekovo tijelo koje ima u sebi preko 200 kostiju i mnogo mikroba i bilione celija se polako i postepeno raspada nakon sto proces zivota stane. Ovdje se proizvode otrovni gasovi kao sto je amonijak i sumporvodonik i moze da dovede do nadutosti ali i neugodnog mirisa u ovom slucaju. Nedostatak kiseonika moze da dovede do propadanja organa i sa tim se ukljucuje i mozak. Celije mozga mogu da opustaju vodu.

Samo nekoliko sati nakon smrti proces razgradnje pocinje i u crijevima.Imunoloski sistem vise nije u stanu da se kontrolise mikrobi pa se pocinje da putuje prema jetri i prema zucnoj kesi. Tamo oni konzumiraju inace organe i same promjene boje sto se ticu tijelo. Nakon nekoliko mjeseci tjelesne tekucine i otrovi rade promjene u boji odjece koja se nalazi inace na tijelu i ako se nalazi. odjeca se raspada a tijelo pocinje da se stvara u vodenastu kasu. Tokom vremena masnoca se pretvara u supstance kao sto je sapun a mnogi to nazivaju i mrtvacki vosak. U zavisnosti od uslova okolinije tijelo se moze mumificirati ili u ovom slucaju i raspasti. U nekim vlaznim uslovima, koza na usima, nosu i kapcima se osusi i postane crna i to se zove proces mumificiranja a zubi i vjerovali ili ne savovi odjece mogu da ostanu u ovom slucaju netaknuti.

Nakon 50 godina tikivo pocinje da nestaje a poslije 80 godina samo ostgane kost. Kost isto vremenom postaje prah. Jedini dio tijelo koji ostane netaknut jeste zubi koji ne mogu propasti.