“Majčinstvo je krv*v posao! Ne možeš okolo da se slikaš g*la i budeš majka”: Vedrana Rudan zamjera ovo novim majkama

Vedrana Rudan otvoreno govori o svom životu, majčinstvu, djeci i unucima, otkrivajući svoje stavove koji su često vrlo surovi, ali i iskreni. Ona ne okoliša kada je riječ o današnjem majčinstvu:

“Moderni trendovi u majčinstvu me izluđuju. Taj pseudo-feminizam koji zapravo i nije pravi feminizam. To je samo farsa nekih influenserki koje misle da je bitno boriti se za ženska prava, dok istovremeno pokazuju svoje golišave fotografije. To osuđujem. Osuđujem i mlade majke koje svoju djecu vide kao projekat ili izvor profita.

Te majke, zapravo nemajke, uništavaju privatnost svoje djece kako bi se same istakle, ali ja iz vlastitog iskustva znam da je majčinstvo težak posao i da se ne možeš slikati gola i pričati o majčinstvu dok istovremeno budeš stvarna majka. To su dvije suprotne stvari.

Dakle, možeš pričati o majčinstvu da bi prodavala kolica ili dude, ali istovremeno sigurno dvije-tri žene koje nemaju nikakva ljudska prava brinu o tvojem nesretnom djetetu.

To je čista hipokrizija. Žene su postale samo hodajuće reklame, naduvane i iskrivljene lutke, sve ono protiv čega sam se borila. Ali bojim se da se tu više ništa ne može popraviti. Žene su prestale biti pojedinci, postale su samo igračke u rukama kapitala i muškaraca.”