SUADU PREMINULA SUPRUGA, OŽENIO 25 GODINA MLAĐU MIRSADU: ČUVA MU 10 DJECE I SRETNA JE

Zanosna zajednica Suada (49) i Mirsade (24) iz Bužija osvojila je cijelu regiju jer već sedam mjeseci borave u složnoj zajednici.

Unatoč velikoj razlici u godinama od dvadeset pet godina, par je uspio odgojiti ukupno dvanaestero djece, iako nijedno nije biološki njihovo. Od samog su početka prigrlili život u miru, bez ikakvih svađa unutar zidova svog doma. Njihova ljubav ne poznaje granice, a oni marljivo brinu jedno o drugome, čak i usprkos financijskim poteškoćama i nedostatku struje, oslanjajući se isključivo na agregat. Suad, koji je predstavljen na YouTube kanalu “TV Krajina”, podijelio je svoje probleme sa strujom i finansijama.

Kada ima mogućnosti, kupuje gorivo za generator, čime njegova obitelj ima svjetlo. Međutim, kada je novac tijesan, oni ostaju sjediti u mraku. Osim ovog izazova, Suad ima petero djece koja također trebaju pohađati školu. Nažalost, Suad već skoro godinu dana ne može pronaći posao zbog nedavne operacije i dvije prethodne ozljede. Zbog toga više nema energije ni kapaciteta za fizički zahtjevan rad. Unatoč tome što posljednjih pet godina živi u darovanoj kući, još uvijek nema pristup struji. Ipak, snalazi se s drvima za ogrjev. Dok je njima glavni izvor prihoda dječji doplatak, on marljivo nastoji poboljšati životne uvjete svoje obitelji. Koje je podrijetlo ove osebujne priče o ljubavi?

U siječnju 2022. Suadu je tragično izgubio suprugu koja mu je rodila desetero djece. To ga je ostavilo kao jedinog skrbnika svih nasljednika, dok se također suočavao sa svojim zdravstvenim problemima. U međuvremenu, Mirsada se nedavno razvela nakon šest godina braka. S bivšim suprugom dijeli dvoje male djece od 3 i 5 godina. Zanimljivo je da se i Suadu i Mirsada sjećaju da su jedno drugome bili dragi kada su se prvi put susreli. Na bazenu sam imao prvi susret s njom i odmah me privukla. Promatranje njezine interakcije s djecom samo je produbilo moje divljenje prema njoj. Suad priznaje da je oduvijek bio sklon mlađim ženama, isključujući mogućnost da bude sa starijom ili čak svojom vršnicom. Začudo, nakon samo osam dana zajedničkog života, ona je napravila hrabar potez da živi s njim, bez znanja svoje obitelji. Iako je u početku bilo nesuglasica s njihovim najbližima, sada je, tvrde, sve sjelo na svoje mjesto, te je njihova odluka da žive sa Suadom prihvaćena.

Prema Stilu, Mirsada nije zabrinuta zbog svoje manje nego poželjne financijske situacije i nikada nije razmišljala o traženju “bolje prilike”. Godine nemaju utjecaja na njezinu sposobnost prilagodbe i navikla se na okolnosti u kojima se nalazi. Najviše cijeni dobrotu i iskrenost svog partnera. Mirsada je preuzela inicijativu da mu se obrati i zadovoljna je i nema nikakvih obiteljskih problema. Njezin odnos s djecom je izniman jer je od milja zovu “mama”. Mirsada iznad svega ističe značaj harmonije. Nakon što je razvod okončan, njihova je želja da se njezino dvoje djece iz prethodnog braka ponovno spoji s njima. Suad je izrazio veliku želju da se ona ponovno nađe sa svojom djecom, jer je već završila svu potrebnu papirologiju. Njihovu potresnu situaciju podijelio je i njezin mladi partner, otkrivši kako već pet mjeseci ne mogu vidjeti vlastitu djecu zbog odbijanja bivšeg supružnika. Suad se osvrnuo na kritike koje je dobio zbog prevelikog broja djece, tvrdeći da čvrsto vjeruje da ih se nikada ne može imati previše.

Osvrnuo se na važnost toga što su prethodne generacije imale velike obitelji i utjecaj koji je to imalo na društvo. Suad je izrazio namjeru da još više proširi svoju obitelj, uz minimalno još dvoje djece, a sve u ime ljubavi. Unatoč podignutim obrvama zbog značajne razlike u godinama između njega i supruge, njihov odnos ostaje skladan, lišen sukoba od prvog dana. Suad je naglasio ogromnu ljubav koju dijele on i njegova supruga, kao i snažnu vezu između njihove djece i njegove supruge.