Merima je muslimanka koja slavi Uskrs sa porodicom- Otac Osman nije mogao da prihvati da se udala za Dušana a onda ČUDO se desilo

Merima i Dušan su 30 godina skupa i to u skladnom braku. iako poticu iz razlicitih nacionalnosti i vjeroispovjesti ali nikada ih to nije sprijecilo da se vjencaju u Beogradu tokom svih ratnih dešavanja u Bosni. Godine 1992 godine dok su trajali sukobi u Bosni sudbina je ljudi jako cesto zavisila od toga da li si Srbin ili musliman, da li se krsti ili klanja. Merima je inace rodom iz Beogradskog GRAHOVA te je  1992. godine iz Knina u Beograd stigla sa vojnim avionom da bi pronasla tetku svoju.

Nas je tada jednostavno sudbina spojila.- prisjeca se Merima kako je upoznala svog sadašnjeg supruga Dusana samo mjesec dana nakon sto je stigla u Beograd. Nakon nekoliko susreta Dusan je zvao na svoju slavu i tada je zaprosio.

Iako su tada teske okolnosti bile Merima je odlucila da ostane uz Dusana i oni su se vjencali godinu dana poslije i nakon sto su radili i stedili novac za vjencanje. Uskoro su i dobili djecu koja su im svjetla tacka.

Iako nije bilo lako posebno dok je trajalo ratno vrrijeme, njihova ljubav da ostanu skupa i prevazidju sve olaksalo je neke prepreke. Neki su sumnjali u brak ali Merima i Dusan su ostali vjerni jedno drugome i svojoj odluci da stupe u brak.

Kada je nakon nekog vremean saznala da su joj roditelji zivi poslala im je pismo da se udala i da ima djecu. Iako je njen otac Osman na pocetku jako skeptican bio vremenom je shvatio koliko je Dusan dobar covjek i prihvatio ga kao zeta.