“MI NISMO KRIVI” Ovako su se branili roditelji dečaka koji je počinio masnovno ubistvo u OŠ “Vladislav Rinikar”- Negirali sve

Početak je bio “Nismo krivi” te su se tako branili na suđenju roditelja dječaka koji je 3. maja napravio ubistvo i ubio devetero vršnjaka i obezbjeđenje u Osnovnoj školi Vladislav Rnikar. Optužnica ukljucuje i direktora streljane, instruktura, koji se sumnja da je otac vodio da uci da puca. otac je optužen za krivična djela ugrožavanje javne bezbjednosti dok je majka optužena  za djela nedozvoljene proizvodnja, držanje i nosenje i promet oružja.

Osim roditelja tu su i direktor streljane. U početku je dogovoreno da suđenje bude zatvoreno za javnost radi zaštite maloljetnog lica.

 

Predlogu se usprotivio advokat djecakovih roditelja Borivoj Borović. Inače otac djeca koji je pocinio ubistvo je doveden u pratnji dva stražara sa rukama vezanih lisicima dok nije sjeo na klupu. sJEO JE ISPRED PORODICE UBIJENE DJECE A NIJE IH NI POGLEDAO a supruzi je klimunio glavom koja je isto tako optužena za ovaj slučaj. Pogledali su se i pogledali i zaplakali- izgledalo je kao da plaču jedni za drugim a ne radi porodice i ubijene djece.