MOĆNA ŽENA SA ESTRADE PROGOVORILA O SEKTAMA I CRNOJ MAGIJI: Do juna će sami sebe sahraniti…

Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća u Srbiji su se pojavljivale i razvijale različite frakcije. Trenutačni podaci pokazuju da postoji populacija od preko 10.000 pojedinaca povezanih s ovim skupinama unutar zemlje. Njihov primarni cilj vrti se oko angažiranja pojedinaca koji im mogu ponuditi opipljive prednosti.

Tijekom nekoliko godina pojavile su se brojne neprovjerene tvrdnje koje ih povezuju s nizom zločina, poput ritualnih ubojstava i samoranjavanja. Nedavno je u Jutarnjem programu televizije Kurir gostovala astrologinja Vesna Rivas na temu sekti i mračnog vradžbina.

Na Balkanu se susrećemo s različitim manifestacijama crne magije koje predstavljaju ogromnu prepreku našim molitvama i strategijama borbe s njom. Afrički kontinent poznat je po obilju magičnih postupaka i rituala. Dok ulazimo u novu godinu, dajući prioritet pitanjima duhovnosti i astralnog plana, sretni smo što svjedočimo opadanju aktivnosti ovih praktičara okultnih umjetnosti do dolaska lipnja. Prema Rivasu, za one koji se bave crnom magijom kaže se da imaju životni vijek ograničen na samo 12 godina. Ovi uvidi su zapažanja koja dijeli Rivas.

BONUS TEKST:

Neistražena prostranstva kozmosa iznjedrila su bezbrojna čuda, a među njima je putovanje kroz vrijeme zadivljujuće područje koje nastavlja osvajati ljudski um. Zamislite sebe smještenog na rubu temporalne crvotočine, gdje se sama tkanina svjetlosti savija i uvija, slikajući očaravajuću sliku živopisnih nijansi i izvanrednih vidika. Ovo označava početak izvanredne odiseje kroz anale vaše osobne prošlosti i neistražena područja vaše budućnosti.

Koncept putovanja kroz vrijeme fascinira pojedince stoljećima, zadivljujući umove i antičkih mislilaca i suvremenih istraživača. Mogućnost manipuliranja vremenom pobudila je osjećaj čuđenja i entuzijazma. Međutim, ostaje pitanje hoće li čovječanstvo ikada moći pretvoriti te snove u stvarnost?

Znanstvenici su iznijeli različite teorije o mogućnosti putovanja kroz vrijeme. Jedna posebno poznata teorija je teorija relativnosti Alberta Einsteina, koja predlaže da je putovanje kroz vrijeme teoretski izvedivo, iako izuzetno izazovno ili čak nedostižno u praksi. Prema ovoj teoriji, putnik kroz vrijeme kretao bi se kroz tkivo prostor-vremena duž zakrivljene putanje koja bi ga potencijalno mogla odvesti ili u prošlost ili u budućnost.

Iako su teorije koje predlažu znanstvenici zadivljujuće, naš trenutni nedostatak tehnologije i razumijevanja sprječava nas da ostvarimo putovanje kroz vrijeme. Ipak, ovo ograničenje nije spriječilo pojedince da se prepuste fantazijama o njegovom mogućem izgledu.

Zamislite ovo: koračate kroz prag vremenskog stroja, upuštajući se u zagonetno carstvo temporalnog tkiva. Vaše inauguracijsko putovanje moglo bi vas odvesti u prošlo doba drevnih civilizacija, dajući vam priliku svjedočiti monumentalnoj izgradnji piramida ili se upustiti u razgovor s legendarnim monarsima. U ovim izvanrednim trenucima postajete sastavni dio povijesti, svjedočeći ključnim događajima koji su neizbrisivo oblikovali današnji svijet.

Dok putujete vremenskom crtom, iznenadna promjena prenosi vas u budućnost u kojoj su tehnološka čuda premašila čak i vaše najluđe snove. Budućnost koju zamišljate uključuje leteće automobile, izvanzemaljska naselja, pa čak i mogućnost teleportiranja. Međutim, ovaj izvanredan napredak donosi nove upite i prepreke, služeći kao temelj za vaše promišljanje o etici, društvu i biti ljudskog postojanja.

Dok krećemo na putovanje kroz tkivo vremena, dolazimo do duboke spoznaje da je to daleko od pukog izravnog slijeda događaja. Umjesto toga, odvija se kao zamršeno tkana tapiserija uzročnosti, gdje svaka poduzeta radnja posjeduje moć preoblikovanja putanje povijesti. Ove intervencije imaju sposobnost potaknuti divergentne vremenske okvire i alternativne dimenzije, od kojih se svaka odvija kao odgovor na samu vašu prisutnost.

Međutim, po povratku u sadašnji trenutak, shvaćate da se mogućnosti putovanja kroz vrijeme protežu mnogo dalje od jednostavnog odvaživanja u prošlost ili budućnost. Služi kao duboki podsjetnik na našu duboku međupovezanost s tkivom vremena i prostora, te golem utjecaj koji naše sadašnje djelovanje ima u oblikovanju samog svijeta u kojem ćemo živjeti sutra.

Koncept putovanja kroz vrijeme, iako je trenutno ograničen na područje mašte i nagađanja, potiče razmišljanje o biti vremena, našem mjestu u kozmosu i bezgraničnom potencijalu ljudske kreativnosti. U biti, naša urođena žudnja da krenemo u neistražene teritorije ono je što definira našu ljudskost, dok gradimo pojam putovanja kroz vrijeme unutar granica našeg uma, nadilazeći ograničenja koja nameće stvarnost.