Moja djeca su oduvijek pristojna: “NIKO OD NJIH NE VOZI FERARI, NISU BAHATI, NE KORISTE NARKOTIKE.” DINO Merlin prvi put o sinu i kćerki! (FOTO)

Dino Merlin je inace poznati pjevac koji dolazi sa nasih prostora a on decenijama uziva u publici i u postovanju a osoba koja ne voli da dijeli svoj privatni zivot i sve to sebicno cuva samo za sebe.

Jedna od rijetkih tema o kojima je govorio jeste njegova porodica. Znamo samo da ima dvoje djeca, da ima sina Hamzu i kcerku Naidu a jednom prilikom je odlucio i javno da progovori o njima i da da neke podatke koji do sada nisu bili poznati.

Istakao je da je jako sretan jer ih je vaspitao da budu skromni i pristojni ljudi da nikada ne budu bahati. To je prema njegovim rijecima kljuc za srecu i zdrav zivot koji je pred njima i koji ce da grade.

-Biti covjek je neka osnovna vrijednost i za mene jako vazno. Na primjer u mom privatnom zivotu se radujem tome sto nikada necete da cujete moj sin vozi neke skupe automobile, da se ponasa bahato jer je to vaspitano tako da budu pristojni skromni i dobri ljudi. Moja djeca su jako marljiva, postena i donosi mi to mnogo srece.

Tokom zivota jedan od najljepsih komplimenata koje dobijam je kada taksista mi kazem: “Ja znam sve tvoje pjesme ali tvoja su djeca prava gospoda. E to je za mene nagrada. Ponosam sam jer zivimo skroman zivot jer smo svi jako solidarni jedno prema drugome i to je nasa parola.”. rekao je za medije Dino Merlin.

Njegov sin Hamza ima 30 godina dok je sestra Naida starija od njega sest godina. Posvetila se svojim naukama gradi karijeru a zavrsila je i postdiplomske studije na Oksfordu.