Nakon što je odlučio promeniti veru, svima dao razloge toga postupka! DETALJ O POKOJNOM SINANU RETKO KO ZNAO!

Muzika je oduvijek bila sastavni dio zivota Sinana Sakića iako su svi na pocetku govorili da on nema pojma sa pjevanjem. Krajem 1970-tih dok je bio kao konobar u jednoj od krčmi covjek mu je dao odredjenu sumu novca samo da cuje kako pjeva. Sinan je prihvatio ponudu uzeo mikrofon i zapjevao. Na njegovo iznenađenje covjek se odusevio sa tim. Ovo je motivisalo Sinana da nastavi svoju karijeru i da pjeva narodne pjesme.

Iako je on rođen u muslimanskoj porodici Sinan Sakić je ipak pronašao drugu utjehu i spokoj. Sa suprugom Sabinom jako cesto je odlazio u Indiju ne samo da bi bio na studijama svoje kćerke nego da bi pruhvatio indijski nacin zivota. Tokom svojih posjeta upoznao Sai Babu, a to je poznati duhovno vođa te je čak bio i u njegovom hranu. Sinan i Sabina su tu pronalazi mir i nacin opustanja. Godine 1996. godine Sinan je krenuo na svje putovanje u Indiju jer se njegov sin Alen opekao jako. Sinan je jako cesto govorio i o budizmu.

Sinan je stvarni bio sklon raznim porocima. U više navrata je govorio da ima problem sa alkoholom, posebno i priznao je konzumiranje narkotika kao i kockanje. Pa je za noc potrosio 50.000 eura. Mediji su govorili o njegovim problemima oko proroka kao i sukobima koje je imao sa policijom oko toga.