Ne paničite ako ste izgrebali parket: Rješenje je na dohvat ruke, uz ovaj trik sve ogrebotine će nestati

Ako ste oštetili parket ili laminat, nema potrebe trošiti puno novca na majstore. Postoji jednostavan trik koji će ukloniti sve ogrebotine s vašeg poda, bilo da je u pitanju parket ili laminat.

Laminat je popularan jer nije skup, lako se postavlja i često izgleda gotovo identično pravom drvetu. Međutim, jedan od nedostataka laminata je to što se na njemu vrlo lako vide ogrebotine. Srećom, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da se riješite tih ogrebotina.

Jedan od tih trikova je korištenje običnih oraha. Orahe treba očistiti i utrljati na oštećena mjesta. Bitno je ne pritiskati previše dok utrljavate, već je glavni cilj popuniti ogrebotinu uljima iz oraha. Nakon što se osuši, ogrebotine će postati manje vidljive.

Ako ogrebotina nije previše duboka, možete koristiti voštanu olovku ili kreda. Očistite ogrebotinu od prašine i nanesite sloj voska po cijeloj površini ogrebotine. Nakon sušenja, površinu treba ispolirati mekom krpom.

Majoneza također može biti korisna ako na drvenoj površini postoje i manje pukotine. Popunite pukotine majonezom, uklonite višak i pričekajte nekoliko dana. Zbog ulja i proteina u majonezi, drvo će nabubriti i pukotine će se zatvoriti.

Za održavanje laminata, možete koristiti i blagi dječji šampon. Razrijedite malu količinu omekšivača u vodi, navlažite krpu i obrišite podove. Nakon ovog tretmana, laminat će izgledati kao nov.