NISAM OVO ZNALA: Uklanja bore i fleke sa lica! Nevjerovatan rezultat!

Piling svojstva aspirina čine ovu DIY masku korisnom u smanjenju bora i mrlja na licu. Salicilna kiselina, koja se nalazi u aspirinu, pomaže u čišćenju pora i regeneraciji kože. Međutim, osobe s alergijom na aspirin trebaju izbjegavati korištenje ove maske.

Upute za izradu maske za lice od aspirina:

Sastojci:

Pomiješajte četiri tablete aspirina s vodom ili gustim jogurtom i dodajte žličicu meda.

priprema:

Da biste dobili praškasti oblik aspirina, uzmite četiri tablete i zdrobite ih dok ne postanu fini prah. Zatim premjestite aspirin u prahu u zdjelicu i pomiješajte ga s malom količinom vode ili jogurta da dobijete gustu smjesu. Na kraju u smjesu umiješajte žličicu meda.
Za dobivanje kohezivne smjese dobro promiješajte sve sastojke.

pomoću:

Za optimalne rezultate preporuča se koristiti masku za lice 2-3 puta mjesečno, najbolje navečer prije spavanja. Ostavite masku da kratko stoji na licu prije nego što je isperete toplom vodom.

Bilješke:

Kako bi se osigurala sigurnost, preporuča se napraviti patch test na malom dijelu kože prije korištenja ove maske. Aspirin ima potencijal izazvati iritaciju na osjetljivoj koži, stoga je ključno pažljivo promatrati reakciju kože.
Iako ova maska ​​može biti koristan dodatak vašoj rutini njege kože, važno je napomenuti da se ne smije koristiti kao zamjena za profesionalne tretmane i vodstvo dermatologa.

Iako domaće maske mogu ponuditi neke prednosti, preporučljivo je potražiti savjet stručnjaka, osobito ako imate osjetljivu kožu ili specifične probleme s kožom.