SMRŠAJTE DO LJETA: Pijte ovaj napitak pred spavanje i svakog jutra ćete imati POLA KILOGRAMA MANJE

Ako tražite načine da poboljšate probavu i potencijalno regulirate težinu, možda će vam biti intrigantan prijedlog da prije spavanja napravite piće koje pospješuje metabolizam. Ovdje je vodič korak po korak o tome kako pripremiti napitak koristeći navedene sastojke:

Za osvježavajući i aromatičan napitak pomiješajte

  • sok od pola limuna,
  • žličicu sitno nasjeckanog peršina,
  • malo cimeta,
  • pola žličice jabučnog octa,
  • 250 ml vode,
  • a po želji i žličicu meda ili dodir đumbira.

priprema:


Iscijedite sok iz pola limuna i skupite ga. Svježi peršin sitno nasjeckajte na sitne komadiće. Ubacite dio mljevenog cimeta. Cimet ima antioksidativna svojstva i ima sposobnost pomoći u regulaciji razine glukoze u krvi.

Poticanje probave i pomoć u regulaciji tjelesne težine prednosti su koje se mogu izvući iz jabučnog octa. Pomiješajte sve komponente u 250 ml vode, osiguravajući ravnomjernu raspodjelu. Ako je okus previše oštar ili neugodan, možete dodati malo meda za slađi okus ili dodati mrvicu đumbira za dodatni poticaj i probavne prednosti.

Kako biste ubrzali metabolizam, preporuča se konzumiranje pripremljenog napitka sat vremena prije odlaska na spavanje. Međutim, ključno je održavati dosljednu rutinu zdrave prakse uz ovaj redoviti unos.

Važno je napomenuti da ovaj napitak ne smijete smatrati zamjenom zaokruženih obroka. Izričito se ne savjetuje oslanjanje samo na ovo piće kao zamjenu za večeru, osobito ako vam to postane dugoročna navika.

Imajući na umu činjenicu da brzi gubitak tjelesne težine može imati negativne zdravstvene implikacije, ključno je razumjeti da održivi gubitak tjelesne težine zahtijeva kombinaciju hranjive prehrane i dosljednog tjelesnog vježbanja.

Prije nego što ovaj ili bilo koji drugi napitak uvrstite u svoju dnevnu rutinu, osobito ako namjeravate zamijeniti obroke, važno je posavjetovati se s liječnikom ako imate zdravstvenih problema ili trenutno uzimate lijekove.

Uključivanje ovog napitka u dobro uravnoteženu prehranu i zdrav stil života potencijalno može imati koristi za probavu i kontrolu tjelesne težine, iako je važno biti oprezan kada to činite.