Nova Sladićeva prognoza sve šokirala: Situacija do kraja februara neće biti naivna! “MOŽDA ĆEMO SE SVI HVATATI ZA GLAVU.”

I OVA ZIMA je bila takva, slaba, bez velikih minusa kao i snjeznih padavina, ali da će ovako da ostane do kraja kalendarske godine na nama ostaje da vidimo. Federalni hidrometeorološki zavod je objavio sada prognozu do sredine februara. 2024 godine!

Tokom sledece sedmice u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine vidjeli smo zimske uvjete koji nisu bas uobičajni. U juznim krajevima u petak i tokom vikenda se ocekuje vedro i sunčano vrijeme. U središnjim i sjevernim područjima trebamo da ocekujemo naoblaku uz moguce nestabilno vrijeme i maglu. Subotnje jutro ce da donese snijeg, kisu i susnjezicu. Minimalne temperature idu od -3 do 2 u Bosni a u Hercegovini od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna ide od 3 do 8 stepeni.

Za juzniji dio položaja ovaj sustav ce nam donijeti toplu zračnu masu, i temperaturu 10 stupnjeva vecu. Ovo je takav tipican nacin anticiklone koja karakterizira visok pritisak zraka i vrijeem takvo ostaje. To znaci od vedro do slab do umjeren vjetar. Gledajuci drugi dan vikenda vremenska pronogza predviđa razvedravanje i okretanje smjera vjetra prema jugu sad.