Oglasio se Hadzija pred izlazak na slobodu,ne kajem se posteno sam odrobijao.Ali ako me ko dirne opet bi uradio isto

Hadžija iz Lukavca, poznat i kao Fikret Hadžić, trenutno je u zatvoru zbog trostrukog ubojstva i očekuje ga izdržavanje dugogodišnje zatvorske kazne od 24 godine. Ono što ga izdvaja je nedostatak žaljenja i njegov neskriveni ponos u vezi s tim, što je pomalo neuobičajeno.

Mediji u regiji intenzivno su se bavili Hadžijom, što ga čini jednim od najpoznatijih zatvorenika u BiH. Prema njegovoj izjavi, on ne izražava žaljenje zbog svojih postupaka kao odgovor na fizički napad i napad nožem. Trenutno se nalazi zatvoren unutar zidina KPZ-a Tuzla, gdje izdržava kaznu. Prije tog incidenta nije bio osuđivan. Čak ni najmanji prekršaj. Nakon što je u KPZ Zenica proveo ukupno 18 godina, osuđen je na 24 godine zatvora.

Događaji koji su doveli do njegovog zatvaranja datiraju iz 1997. godine kada se našao upleten u svađu sa skupinom od četiri dječaka, od kojih su trojica bili braća i sestre. U tom periodu bio je vlasnik restorana u Lukavcu koji je često privlačio tri brata koji su, prema njegovom izvještaju, imali naviku tjerati mušterije. Ti pojedinci rade kao drvosječe i, nažalost, nemaju formalno obrazovanje. Kada kupci uđu u vaš objekt s pićem u ruci i obuveni u radne čizme, lako ih je prepoznati. Prema Hadžijinim riječima, kada se pojave, ostatak sofisticiranih polaznika odmah izađe iz prostorija.