VERA MATOVIĆ IMA 78 GODINA I TELO DEVOJKE: KAŽE DA JE ZA NJENU VITKU LINIJU ZASLUŽNO ONO ŠTO GODINAMA RADI U 5 UJUTRU

Kako kaže 78-godišnja pjevačica Vera Matović, održavanje zdrave tjelesne težine nikada joj nije bila briga. Svoj živahan stav i bezgraničnu energiju pripisuje svom dosljednom angažmanu u tjelesnim vježbama.

U svojoj bogatoj 50-godišnjoj karijeri s ponosom ističe činjenicu da nikada nije morala otkazati koncert ili otići u bolnicu zbog zdravstvenih problema. Vera Matović samouvjereno tvrdi da svoje dužnosti obavlja sa strašću, pazeći da njezina publika ostane nesvjesna bilo kakvih osobnih borbi ili negativnih emocija koje možda proživljava. Njezin profesionalizam ključni je faktor u divljenju koje dobiva od svojih obožavatelja. Prema njegovim riječima, više voli rano ustati i trenirati u jutarnjim satima. “Imam tendenciju da se probudim rano, obično oko četiri ili pet ujutro, ovisno o mojoj prethodnoj noći spavanja.

Prvo što napravim je da obučem trenirku i zavežem tenisice, spreman za svakodnevno trčanje. Nije uobičajena praksa za nekoga mojih godina, ali smatram da je okrepljujuća. Osim trčanja na otvorenom, imam i traku za trčanje kod kuće, koja igra ključnu ulogu u mojoj rutini. Iako se moj raspored može malo prilagoditi kada imam snimanja ili nastupima, ovako obično započinjem dan,” rekla je. Glazbenica je otkrila svoju predanost održavanju hranjive prehrane, dajući prioritet svom zdravlju i dobrobiti. Naime, ona se suzdržava od bilo kakvih ugađanja, što dodatno pridonosi njezinom cjelokupnom izgledu i fizičkom stanju.

Kad konzumiram obilniji obrok, uvijek osjećam nelagodu. U udobnosti vlastitog doma odlučujem se za hranjive i lagane opcije za doručak i ručak. To je zato što bavljenje određenim aktivnostima postaje izazovno kada je želudac prezasićen. Vrijedno je spomenuti da se suzdržavam od alkohola i duhana, ne posjedujem nikakva uživanja niti poroke. Moja razina hidratacije se adekvatno održava konzumacijom velikih količina vode, dok se moj izbor prehrane prvenstveno sastoji od ribe, piletine i salata. “Vjerujem da izbjegavam konzumaciju slatkih poslastica”, rekla je.