One se nikada nisu udavale i nemaju LIČNE KARTE: Ovo je 5 sestara iz Bosne nazivaju VIRDŽINE a radi ovoga nose CRNINU

Ovo je pet sestara iz Bosne i sa sigurnoscu mozemo reci da ih zovu djevicama radi njihove opredjeljenosti da nose zauvijek crninu uprkos tome jer nikada nisu bile udate kao i to da nemaju licnu kartu.

“Mi zivimo nasu patnju, nase napore i nas rad. Mi radimo puno ali trosimo jako malo” Ovako pocinje prica od Stoje koja je jedna od pet sestara Zaric koja zivi na roditeljskom imanju u selu Mrtvica koja se nalazi izmedju Brčkog i Lopara. Sestre Zaric iz sela Mrtvica kod Brčkog sestre, Petra, Stoja, Goja, Anica i Živana iako su starije odlucile su da se ne udaju i cijeli zivot je posvecen brizi o roditeljima i o vrijednom radu koji se desavao u porodicnom domacinstvu.

Upravo rai svega toga ovo su sestre koje marljivo rade na tome da obrađuju zemlju. da cuvaju stoku i da se bave nekim tradicionalnim muskim obavezama tokom cijelog dana od zora do mraka.

Dvije kcerke su pronasle i bracno blazenstvo dok je pet ostalo uz roditelje i pomagale su im u svemu. Sestre su efikasne kada se radi o sjetvi kukuraza.

 

Sestre Zaric su rekle da su zadovoljne sa tim da ostanu uz roditelje i tvrde da su se opredjelile na isti nacin da im pruze sve sto treba. Njihovo imanje je bogato stokom, goveda, ovce, svinje i zivinu- One marljivo brinu o zemljistu a ako je potrebno onda su spremni zakopati dodatne hektare. Cvrsto vjerujemo da je ovo Boziji plan a mi sestre Zaric zivimo jedna uz drugu, kao domacinstvo.