OVO JE PRVA SLIKA ČETVORKI ZAČETIH PRIRODNIM PUTEM: Hrabra majka Milana rodila 4 sina, a njihova imena nose PRELEPU SIMBOLIKU

Milana Petrović je juče u Banjaluci na svijet donijela četiri bebe, što je izazvalo uzbuđenje u cijelom regionu. Ovi dječaci su dobili imena Matej, Marko, Luka i Jovan, baš kao i četvorica apostola koji su autori Jevanđelja.

Otac je radosno podijelio fotografije i detalje porodilišta u Ljubljani, mjestu gdje su njegove bebe izašle na svijet.

U trenutku čiste radosti, naše porodilište je podijelilo izvanrednu najavu rođenja četvorki. Dečaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) na svet su stigli carskim rezom tokom 31. nedelje trudnoće.

Naš tim stručnjaka u Ljubljani je od samog početka vješto vodio trudnoću visokog rizika, koja je uključivala višestruke izazove plodnosti. Njihovo vodstvo i podrška osigurali su uspješan porod u optimalnoj gestacijskoj dobi. Vrijedi napomenuti da se rađanje četvorki u Ljubljani nije dogodilo od 2015. godine, izjavio je Gorazd Kavšek, direktor porodilišta.

Prema riječima direktora, vjerovatnoća da ćete imati četvorke je izuzetno rijetka, javlja se u otprilike jednom od svakih 500.000 rođenih ili čak manje. U slučaju Slovenije, ovaj vanredni događaj bi se dogodio otprilike svakih 15 do 20 godina.

U osnovi ovog slučaja je pojava spontane (prirodne) trudnoće, koja je sve rjeđa. Začeće četvorke, izuzetno neobičan događaj, dodatno je otežano rijetkošću uspješnog začeća i porođaja. Stoga ne čudi što stanovnici Banjaluke, rodnog grada majke, ovaj događaj smatraju pravim čudom.

UKC Ljubljana upućuje najsrdačnije čestitke hrabroj majci i njeno četvero djece, kao i predanom osoblju našeg cijenjenog porodilišta!

Sa zahvalnošću Bogu, Svetom Vasiliju i mojoj voljenoj supruzi, sa zadovoljstvom najavljujem dolazak Mateja, Marka, Luke i Jovana, naših najnovijih prinova u porodici. Ovih pet sinova, zajedno sa Konstantinom koji je rođen 2019. godine, čine veliki ponos porodici Petrović.