PITATE SE ŠTA SE DEŠAVA POSLIJE SMRTI: Čovjek i dalje svjestan a jedan trenutak prije umiranja, sve zaledio i šokirao (FOTO)

Jedna od tema koja je toliko ne istrazena jeste prica o tome sta se to desava sa tijelom poslije smrti. Ima mnogo filmova, mnogo dokumentaraca odradjenih na ovu temu ali niko nije dosegao sta se tu desi i kako tijelo odreaguje.

Mnogi su razmisljali i pitali se da li je osoba uopste svjesna svoje smrti i toga da li ce to zauvijek da bude velika misterija. Naucne studije su se bavile ovim istrazivanjem nastojeci da shvatge kakvo je to ponasanje koje pojedince priblizava nekim zadnjim trenutcima. Ovo je istrazivanje uobicajne izjave i govorilo se o tome kako neko dozivljava smrti. Zanimljivo je da su nedavna otkrica osporila vjerovanje da je smrt povezana sa crnom bojom te su rekli da je smrt inace povezana vjerovali li ne plavom bojom.

Naucni dokazi potvrdjuju da iako srce prestaje da cirkulise kroz tijelo, pojedinac drzi samosvjesnot i svjest na neki odredjeni period. Ovo je stanje koje moze da traje do 30 sekundi prije nego li se desi da mozdana funkcija jednostavno prestane. Ali sada revolucionarna studija koja su napravljena i gdje je ucestvovalo preko 2000 ucesnika otkrilo se dosta otkrica. Tvrde da stanje svijesti traje do tri minute nakon sto se desil sluzbena smrt objava. Tokom ovog vremena pojedinci mogu da dozive gubitak pamcenja radi toga ne mogu da se prisjete iskustva tokom perioda smrti koji se desi.

Sada je jedan pojedinac ispricao sta mu se desilo:

“Sjecam se da sam prevezn sa kolima hitne pomoci iako mi je izgledalo kao da gledam scenu izvan svog tijela  drugacije je bilo. Bilo je to iskustvo koje je po mnogo cemu drugacije bilo i nikada nesto takvo nisam dozivio. Iako su neki govorili da je to mozda plod moje maste siguran sam da sam vidio svoje tijelo u kolima hitne pomoci. Jos uvijek se sjecam i medicinskog tehnicara koji me pratio na putu iako ga nikada do tada nisam ni vidio.