Zima nam još uvijek nije prošla- Očekuje nas još 30 cm snijega! Meteorolog upozorio sve – Stiže nam veliki vremenski preokret (FOTO)

Ovo je zima koja je bila najtoplija po mnogo cemu zadnjih 30 godina. SVJEDOCIMO mi tome da snijega skoro pa nije bilo ali pitamo se sada da li ce biti vise biti padavine. SADA SU meteorolozi rekli da ce doci nam proljetne temperature a u nekim dijelovima cak i ljetne gdje je temperatura se penjala do 30 stepeni.

Tokom gostovanja u jednoj emisiji meteorolog Nedeljko Todorovic je otkrio da od kada je ovo lijepo vrijeme mozemo da vidimo da nas je zaista zima pocastila i da je temperatura iznad prosjeka.

Dok su ciklone prolazile preko Atlantika i probili  se preko zapada i središnje Evrope ne samo da ce sada doci oborine nego nas ceka i zahlađanje i juzno strujenje i topliji zrak. Kao rezultat svemu tome uobicajno je da ce temperatura da bude iznad prosjeka. Hlad zrak ce da se zarobi i vjerovato ce doci do nas.

Iducih deset dana koji su pred nama doci ce do pada temperatura. Umjesto toga temperature koje su bile kao ljetne ponovo ce da budu kao proljetne do 10 stepeni. Ocekuje se da ce ponovo da poraste maksimalna temperatura.