“PROMET 40 MILIONA €, OTIŠLO MI ZDRAVLJE” Srpski biznismen otkrio kako je sve počelo: Mrzilo me da radim, a htio sam da zarađujem

Imućni preduzetnik Branko Babić prvi put je otkrio svoju raskošnu imovinu, uključujući i svoje privatno jezero. Pojedinac, poznat kao “kralj obrva”, sada je otkrio impresivnu cifru prodaje od 40 miliona samo za prethodnu godinu.

U periodu od samo godinu dana, moj posao je ostvario izuzetan promet od preko 40 miliona eura. Naš opsežan portfolio proizvoda sastoji se od preko 500 artikala koje uspješno plasiramo u više od 170 zemalja širom svijeta. Od početka je bilo evidentno da će naš fokus biti na globalnom tržištu. Poreklom iz Ratkova, neobičnog srpskog grada, uspeli smo da se etabliramo kao izvoznici u svaki kutak sveta. Ovaj neverovatan podvig, koji je omogućila briljantna ideja mog oca, ne samo da je doneo uspeh našem poslu, već je i poboljšao živote preko 50 porodica koje žive u ovoj šarmantnoj zajednici. Kao svedočanstvo naših dostignuća, sada uživam u privilegiji da posedujem privatno jezero i prostrano imanje u Ratkovu.

U želji da izgradim ljetnikovac na svom novostečenom imanju, koje uključuje privatno jezero i staru kuću, moje ambicije su me nadvladale. Prekoračio sam budžet pet puta, vođen svojom megalomanijom. Međutim, kako bih spriječio gradnju fabrike od strane mog komšije, odlučio sam da kupim susjedno zemljište. Znao sam da je parcela od 6 hektara procijenjena na otprilike 100.000 eura. Očekujući veću traženu cijenu, već sam planirao da ga nabavim za 150.000 eura. Uprkos prvobitnoj nevoljkosti prodavca, znao sam da postoji cena na koju će pristati. Na kraju smo se dogovorili o kupoprodajnoj cijeni od 600.000 eura, što mi nije ostavilo drugog izbora nego da nastavim s transakcijom. U tom trenutku sam već počeo da gradim svoje kuće i bilo je imperativ osigurati da se pored mog imanja ne formira fabrika, kako je naglasio Babić.

Iako sam prezirao ideju rada, moja želja da akumuliram bogatstvo navela me je da osmislim strategiju usredsređenu na uranjanje u carstvo kozmetike. Sa samo 200 eura kao početno ulaganje, sada ostvarujem mjesečni prihod u rasponu od 60.000 do 100.000 eura. Vrijedi napomenuti da nisam posjedovao nikakvo prethodno znanje ili izuzetnu inteligenciju, pa je ova prilika bila dostupna svima. Ipak, uspješno sam uspostavio mrežu pojedinaca koji će služiti kao ambasadori naših tehnika i uvoditi nove koncepte. Suština moje zarade je u proizvodnji materijala i opreme, na kojoj je izgrađen moj finansijski prosperitet, afirmiše Babić.

Nakon što nisam dobila nikakvu prodaju od 2.000 e-mailova koji su promovirali moju tehniku ​​za industriju ljepote, odlučila sam zauzeti drugačiji pristup. Vozio sam svoj potpuno novi džip i parkirao ga ispred salona. Odatle sam strastveno pričao o ljepoti svoje profesije i nevjerovatnoj zaradi koje je ona donosila. Ova strategija je potpuno preokrenula stvari. Svakog dana bi neko uhvatio mamac i pomislio u sebi: “Želim da budem deo toga.” Tako sam ja, poznati “kralj obrva”, postigao uspjeh.

Putovanje na koje smo krenuli nije bilo puka slučajnost. To je zahtijevalo značajno ulaganje vremena, energije, pa čak i naše dobrobiti. Suočili smo se s brojnim izazovima i naišli na razne izvore stresa na tom putu. Naša posvećenost našim ciljevima često je značila žrtvovanje dragocjenih trenutaka sa našim voljenima i prijateljima. Sada je Monako postao moj drugi dom, jer sam tamo stekao stan. Veza između Ratkova i Monaka svedoči o putu koji sam odabrao, kako Babić prikladno zaključuje.

Uspješno je ispunio svoju najveću želju posjedovanja i vožnje “rols-rojsa”, koji mu je služio kao stalni podsjetnik na njegovo postignuće.

Nakon što sam vodio svoj posao šest ili sedam godina, konačno sam se počastio automobilom. Oduvijek sam imao jak afinitet prema automobilima, a čak i kada nisam imao puno novca, vodio sam računa o kvalitetnom vozilu. Posvetio sam sve svoje resurse posedovanju automobila. Prije šest godina sam prvi put kupio Rolls Royce, koji se trenutno nalazi u Monaku. Nedavno sam doneo odluku da se vratim u rodno Ratkovo.

Zanimljivo je napomenuti da je Ratkovo steklo priličnu reputaciju kao selo puno strastvenih ribara, uprkos činjenici da nemamo prirodne vode poput kanala, rijeka ili bara. Međutim, prije otprilike 35 godina, osoba koja se vratila iz Njemačke kupila je ovdje parcelu. Začudo, ova parcela je zapravo bila deponija, ali ju je on pretvorio u prekrasno jezero. Babić objašnjava,

Prije otprilike četiri-pet godina donio sam odluku da kupim ovo jezero. Prethodno ga je prodao neko ko se vratio iz Njemačke drugom licu, a on ga je prodao meni. Otkako sam završio izgradnju svoje kuće, svakodnevno se vraćam ovom jezeru. Što se tiče mojih putovanja u Beograd, nisam siguran da li idem tamo dva ili tri puta godišnje. Uz sve to, pokrenuo sam i inicijativu za izgradnju ribnjaka. Ova informacija dolazi od “kralja obrva”, koji ima privilegiju da za njega kuva kuvar iz Pariza.