PROVJERITE DA LI STE DEBELI U OVOJ TABELI: Idealna težina za vašu visinu je ova? ODMAH MOZETE sve da provjerite i da se bacite na posao

Kako danas zivimo, brz nacin zivota svuda u svijetu je isto. Sve manje vremena imamo za odmor, sve manje imamo vremena i da jedemo zdravo i pravilno. Ljudi sve više jedu brzu hranu a to nije dobro za zdravlje , jer smo svi sve više gojazni i sa gojaznoscu dolaze i problemi kao sto su srcani problemi, dijabetes, visok pritisak, problemi sa bubrezima.

Gojazne osobe imaju dosta više šanse da prije svoje 30 godine dobiju srčani udar. Niko vam ne savjetuje da treba da se izgladnujete ali treba da se navike promijene. Vodite računa o tome da jedete zdravo jer je to broj jedan sto se tice zdravlja. Smanjite unos i soli jer to moze da vam dovede do zacepljenja vena.

 

Dorucak je jako bitan obrok i nikako ne smijete da ga preskacete. Osim zdrave hrane bitno je da ste aktivni fizicki. Setajte svaki dan barem pola sata, radite vježbe i trudite se. Kilogrami nisu stigli nikome preko noci pa tako i ne mogu nestati preko noci. JAko je bitno da se trudite, a rezultati ce da dodju. Sto se tiče hrane, tijesta, hljeb i slatkise izbacite. U svoju ishranu ubacite voca i povrca i zitarica, ribe i mesa, dosta jaja.

Neka vam navika bude da setate svaki dan ako vec ne mozete da trenirate i da trcite te dovoljno vode unosite. Jako je bitno oko regulisanja ishrane.