RAČUN ĆE VAM BITI DUPLO NIŽI,A HLADIT ĆE ISTO:Evo šta trebate uraditi na klimi,ovo skoro niko ne zna

Iako se može činiti nemogućim utjecati na korištenje klima uređaja, zapravo postoje jednostavni trikovi koje mnogi zanemaruju, a pomoću kojih možete uštedjeti gotovo dvostruko više novca.

Čak ni tijekom ljetnih mjeseci ne možemo pobjeći od realnosti povećanih računa za struju, jer visoke temperature, koje prelaze 35 stupnjeva Celzijevih, mnogima čine gotovo nemogućim izdržati bez klima uređaja.

Bilo da se radi o radnom mjestu, u automobilu ili čak u vlastitom životnom prostoru, pojedinci se često oslanjaju na klimatizaciju kako bi stvorili ugodno okruženje. No, ima i onih koji sumnjaju u optimalno vrijeme za uključivanje klime i je li izvedivo minimizirati troškove. Srećom, postoje načini da postignete hladniju prostoriju, a da pritom troškove svedete na minimum.

Za uštedu energije preporuča se povisiti temperaturu u klimatiziranoj prostoriji. Dok je idealna temperatura obično šest do sedam stupnjeva niža od vanjske temperature, mnogi pojedinci radije postavljaju svoj klima uređaj na 18 ili 19 stupnjeva. Međutim, podešavanjem termostata na 23 stupnja i dalje možete održavati ugodno okruženje uz znatno manju potrošnju električne energije.

Osim nelagode boravka u hladnoj prostoriji sa značajnom temperaturnom razlikom, izlaganje hladnom padu do 18 stupnjeva također može imati štetne financijske posljedice. Važno je napomenuti da treba izbjegavati izravno izlaganje klima-uređaju jer to može dovesti do štetnih zdravstvenih posljedica, poput uobičajenih bolesti poput prehlade i bolova u mišićima.

Kako biste optimizirali potrošnju energije, preporuča se koristiti termostate i ventilatore umjesto da klima uređaj radi cijeli dan. Dopuštajući sustavu hlađenja da radi na višim temperaturama kraće vrijeme, njegova se učinkovitost povećava.

Ako ste na tržištu za klima uređaj, razmislite o tome da se odlučite za noviji model koji dolazi opremljen pametnim termostatom. Ovi inovativni uređaji imaju sposobnost detektiranja kada netko nije prisutan i automatski će smanjiti brzinu u skladu s tim. Osim toga, možete jednostavno spojiti termostat na svoj telefon i jednostavno prilagoditi postavke temperature prema svojim željama. Svakako odaberite klima uređaj s podesivim termostatom kako biste bez napora mogli mijenjati željenu temperaturu.

Stručnjaci preporučuju suzdržavanje od korištenja klima uređaja dok niste kod kuće kao način uštede novca, predlažući da se umjesto toga odlučite za jači učinak hlađenja po povratku ili prije dolaska.

Davanje prioriteta čistoći je od najveće važnosti.

Kada poduzimate projekt obnove svog stana ili kuće, vrijedi razmisliti o ugradnji stropnog ventilatora. Ovaj dodatak će učinkovito cirkulirati zrak, što će rezultirati hladnijom prostorijom. Osim toga, iako se izolacija obično povezuje s hladnijim vremenom, njezino poboljšanje može spriječiti brzo rasipanje energije, što u konačnici dovodi do uštede troškova. Ako to ne učinite, to bi rezultiralo povećanim troškovima za postizanje željenog rezultata.