Radi smrti ove osobe, Dejanu Matiću život je stao, završio na lijekovima jer duga ga slomila i nije izdržao: “Ovu jednu pjesmu nikada ne pjeva…”

Nakon gubitka drage osobe Dejan Matic poznati pjevač koji ima raskosni glas, dozivio je raspad kada mu se sve ovo desavalo. Veza koju je dijelio je bila slicna vezi kao sa svojim bratom i nije znao kako dalje da nastavi. On je dobio snagu iako je mislio da nikada nece dobiti ali jednostavno postao je emocionalno ranjiva osoba koja se jako tesko bori sa tugom i jako je nesigurna u svemu.

Nažalost kako kaze Dejan u njegovom zivotu je bila pjesma koja je insipirisana tragedijim iz njegovog privatnog zivota. Prije vise od 10 godina drag prijatelj ga je napustio koji mu je bio kao brat. Bio mu je suputnik i na poslu i privatno. MAre Milošević je svjeesna ovog mog perioda i napisala je pjesmu “Amanet” kako sam na kraju i odabrao sam je. Kada sam cuo “Amanet ” nisam mogao da se ne raspitam o pjevacici. Na moje iznanđenje Mare je rekla da to mora da bude moja pjesma. U tom trenutku sam pustio hrabrost i pustio glas.  Iako sam mislio da sam jako, tu sam se slomio na komade.

Jako cesto su me trazili da izvedem ovu pjesmu tokom svojih nastupa ali nisam nikada je pjevao “Amanet” pred publikom. Jednom sam pokusao ali nisam mogao da nastavim. Pjesma  nosi mnogo emocije.