RAZOČARAN I OGORČEN SE VRATIO IZ NJEMAČKE: “Živiš, radiš od ponedeljka do petka, dođeš kući pa onda opet isto.ŽIVOTA NEMAM.”

Ovo je priča mladog Marka Bagarića koji je iznio svoju ispovjest. Naime ova prica je postala interesantna od spomenika gastarbajterima koji je inače na autobuskoj stanici u Tomislavgradu i o njemu se mnogo govori.

Nakon što je završio srednju školu, Marko je kao i veliki broj pojedinaca, i njegovih vršnjaka odlučio da bi bilo bolje da se nađu bolje ekonomske prilike. On je odlučio onda da se nađe u Njemačkoj. JAko je važno da se govori o tome da Njemačka nije raj kakav drugi zamišljaju, nego da se mora puno zaista raditi. Nivo napora koji se ovdje trazi je dosta veći nego u Bosni ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Nakon što je on sest mjeseci proveo u Minhenu. MArko je rekao da mu ta sreća ne godi i odlucio je da se vrati u svoj rodni grad i da nastavi svoj zivot.ž

Marko je rekao da je jako razočaran sa svim tim. Taj ritam i ritual zivljenja od ponedeljka do petka kada samo moras da radi si i da spavas, i onda budis se i ponavljas taj ritam. Petak subota i nedelja za nesto svoje ali ne mozes ni to jer moras da se pravis od termina od plata do plate.