Sa samo 12 godina su je ubacili u kombi i kidnapovali! Pojavila se na sudu sa svojim otmičarem, svi se zaledili od PRIZORA (ŠOK) (FOTO)

Njeno ime je Farah a to je 12-godisnja djevojcica iz Pakistana koja je odlucila da podijeli jako potresnu pricu koja je dirnula za srca mnoge. Tvrdi da je 2020. godine oteta iz svog doma. u tom strasnom slucaju njeni otmičaru su je vezali okovima, natjerana je da promijeni vjeru i morala se udati za jednog od njih. Ovo je samo jedan od slucajeva koji se dešava u Pakistanu a posebno kod mladih djevojaka.

Njena porodica je zaista prestrasena bila u uplašena.Asif inace Frahin otac je u trenutku otmice bio na poslu ali je cim je stigao odmah otisao u policiju da prijavi slucaj. On je imao i dosta informacija o otmicarima jer ih je djed prepoznao ali policajce ova situacija nije interesovala.

“U tim situacijama nisu htjeli da sarađuju, pa čak ni da naprave zapisnike.- ” tvrdio je njen otac i bio je ocajan radi nedostatka reakcije nadleznih organa.

njena prica nije jedina. prema nekim podacima organizacija za zastitu ljudskih prava svake godine u Pakistanu oteto bude 1000 djevojaka, hršcaksne vjere. Mnogeo od njih moraju da promijene vjeru i da se prisilno udaju za otmicare.