Slavu stekao u Jugoslaviji a njegove pjesme su bile slušane u cijelom svijetu! DA LI ZNATE O KOME SE RADI? (FOTO)

Njegovo ime je Seid Memić asvoju popularnost je stekao najprije kao pjevač a onda kao i gitarista i bio je specifican uvijek kao pjevac sa dobrim glasovnim sposobnostima. Porijeklom je iz Bosne i Hercegovine a njegova popularnost je bila i van ganica. Nadimak mu je VAJTA A POTIČE OD naponao “Avanture kapetana Whitea” koja je bila zalijepljena na vrata njegove zgrade.

Vanta je karijeru poceo radeci kod jednog majstora kod Prijedora ali na kraju se vraća u svoj rodni Travnik. Njegov put počinje 1973 godine u bendu “Teska industrija” te je tu popularnost iz dana u dan rasla. Vajta je imao velike uspone  a tada i veliku zaradu.

Vajta je 1981 godine predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu a pjesma je bila “lejla” a tu si ile i ostale estradne licnosti, Neda Ukraden,Ismet Dervoz, Jadranka Stojaković. Neloliko godine kasnije pjevač Hari Varešanović je predstavljao Bosnu i Hercegovinu sa pjesmom “Lejla.” Vajta se uvijek salio da je imao srece sto je toliko godina na estradi mogao da zaradi za sada zivot koji zivi. KAko je rekao volio je avanture nego da ima skromnu mirovinu, redovnu putuje svijetom posjećujući gradove i jako je zadovoljan svojim zivotom.